Na području Podkilavca viđena dva vuka u potrazi za hranom!

Idi na originalni članak

„Izleti“ medvjeda, divljih svinja, čagljeva… prema naseljenim mjestima u potrazi za hranom sve su češći u našim krajevima a sada su viđena i dva vuka

Oglas

Vukovi su viđeni na području Podkilavca, sjeverno od Dražica, u općini Jelenje koja se nalazi na 300 metara nadmorske visine podno planina visokih i do 1000 metara pa nije neuobičajeno da se divlje životinje na tom području češće vide u doticaju s mjestima na kojima obitavaju ljudi.

„Izleti“ medvjeda (OVDJE), divljih svinja (OVDJE), čagljeva… prema naseljenim mjestima u potrazi za hranom sve su češći u našim krajevima a sada su viđena i dva vuka

Iz nadležnog Lovačkog društva Jelen-Čavle napominju kako razloga za paniku nema: „U posljednjih 15 dana imali smo pojavu dva medvjeda na području Sobola, Kikovice i mjesta Kukuljani koji su kreirali materijalnu štetu. Medvjed se priprema za zimski san i skuplja zalihu i energiju. To je prolazna divljač, kao i vuk, koji je danas, prema riječima mještana viđen u Podkilavcu i prema svemu sudeći u potrazi je za hranom – kazao je Boris Zaharija, predsjednik LD Jelen-Čavle.

Možda isti ovaj par vukova prije 20-tak dana viđen je i na nekih kilometar udaljenosti od Automotodroma Grobnik, a kako ističu lovci vuk ima veliko područje kretanja pa je istu jedinsku danas moguće vidjeti na području Podkilavca, a već sutra možda na području Studene ili Marčelja.

U svakom slučaju, stručne službe će izaći na teren i provjeriti navode: „Sutra će naš lovočuvar obići navedeno područje i probat će službeno registrirat navedenu divljač te poduzeti prikladne mjere, a što se tiče mještana nema opasnosti te smatramo da je to prolazna faza“, napominje Zaharija.

 

 

Exit mobile version