NA SNAZI METEOALARM! Rijeku i okolicu “pomest” će orkanska bura, u Gorskom kotaru se očekuje snijeg!

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Sa zahlađenjem, u nizinama se očekuje susnježica, a u gorju snijeg koji će do kraja dana stvoriti i 30-ak centimetara snježnog pokrivača

Oglas

Sutra stiže velika promjena vremena, a za dio Hrvatske na snazi je i narančasti Meteoalarm.

Više u VIDEOPRILOGU:

Već današnje jutro bilo je hladnije, pa je primjerice u Bednji u Zagorju izmjereno minus 6 stupnjeva, dok su samo 4 pozitivna stupnja izmjerena u Rijeci.

Zahlađenje se nastavlja sutra poslijepodne kada će se u cijeloj unutrašnjosti mjeriti temperature od 0 do 5, a u Istri i Primorju uz orkanske udare bure bit će izvanredno hladno.

Sa zahlađenjem, u nizinama se očekuje susnježica, a u gorju snijeg koji će do kraja dana stvoriti i 30-ak centimetara snježnog pokrivača. Zbog vjetra, obilnih oborina i snijega izdana su i upozorenja. U Gorskom kotaru, stanovnici su već odavno spremni.

“Spremni smo za snijeg i treba ga samo iskoristiti. Bit će posla, trebat će lopate, ali to je sve spremno već”, rekao je Valentin iz Delnica.

U razgovoru sa voditeljem Tehničke jedinice Delnice HAC saznajemo kako izgleda drugi stupanj pripravnosti.

“Kada nastupi drugi stupanj pripravnosti znači da je temperatura došla do 0 stupnjeva, ispod 0 stupnjeva i onda smo mi u pripravnosti da posipamo kolnik i da radimo sve preventivne radnje koje su potrebne za zimsku službu”, rekao je voditelj Valentin Crljenko i dodaje:

“S obzirom da sutra očekujemo promjenu vremena iz kiše u snijeg, trenutno radimo da razrahlimo sol kako bi bila sipkija za naše sipače”, kazao je Crljenko.

Na pitanje imaju li dovoljno osoblja, vozila i opreme, voditelj jedinice odgovara potvrdno.

“U svakom slučaju imamo dovoljno kapaciteta i dovoljno posipala – kako za sad, tako i za cijeli predstojeći period zimske službe”, rekao je Crljenko i poručio vozačima da prilagode vožnju uvjetima na cesti te da koriste zimsku opremu, posebice u gorskim predjelima.

Uz oprez, ne bi trebalo biti većih problema.
Ida Balen

Exit mobile version