NEMA LOGIKE

Na spajanje Pelješkog mosta pozvan i predsjednik HDZ-a BiH, a predsjednik RH – nije!

Foto: pixsell

Na spajanju Pelješkog mosta, u srijedu kasno navečer, premijer Plenković pojavio se u društvu većine ministara svoje Vlade. Za medije su pozirali i mnogi drugi HDZ-ovci, poput Dubravke Šuice, Luke Bebića, Branka Bačića, šefa Hrvatskih cesta Josipa Škorića.

Bili su tamo i predstojnik Plenkovićeva ureda Zvonimir Frka Petešić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, te predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Ukratko, uz pratnju lokalnih i ostalih premijeru bliskih HDZ-ovaca, na svečanosti se okupio kompletan državni vrh, ali bez Zorana Milanovića, piše Telegram.

Stvari djeluju još malo uvrnutije

Uskraćivanje poziva predsjedniku države, na događaj koji premijer opisuje kao “rješavanje 300-godišnjeg hrvatskog pitanja”, djeluje još malo uvrnutije nakon što je među uzvanike uvršten, primjerice, i šef HDZ-a Bosne i Hercegovine, Dragan Čović.

Tijekom istupa dan ranije, premijer se osvrnuo na činjenicu da su s liste izostavili poličare koji nisu članovi HDZ-a, i to ovim riječima: “Kad bude otvaranje bit će pozvani svi, sada bi bilo dobro da se ovi grintavci ne sekiraju”.

Foto: Pixsell

Nepozvani Zoran Milanović u srijedu je o spajanju mosta govorio s Korčule. “Od 2005. godine, kada je prvi puta netko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godina. Čekala je Hrvatska puno dulje na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje”, izjavio je.

‘I bivše vlade radile su na ovome’

Premijerovu izjavu o “grintavcima” u srijedu navečer za N1 televiziju komentirao je bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. “To je tipičan Plenković koji misli da su Hrvatska i svijet počeli njegovim dolaskom na mjesto predsjednika Vlade. Ali to je normalno, ne uzbuđuje me”, kazao je.

Zatim je govorio o doprinosu SDP-ove Vlade: “Infrastrukturni projekti nemaju političku konotaciju. Što se tiče Vlade Zorana Milanovića, nekoliko je ključnih stvari: raskid ugovora sa zajednicom ponuditelja što je hrvatsku koštalo više od 100 milijuna kuna…”

‘Presudan je bio naš dokument’

“Kolega Butković i veliki Plenković samo su stisnuli enter i poslali kompletnu dokumentaciju u Bruxelles. Nakon toga je kolega Butković raspisao natječaj i pobijedili su Kinezi. Kod tako velikih projekata, priprema dokumentacije približno traje koliko i izgradnja objekta. Najzaslužniji za taj projekt je Edo Kos, tadašnji direktor Hrvatskih cesta koji je zahvaljujući svom elanu, posao odradio maestralno”, kazao je Hajdaš Dončić.

Premijer Plenković ponudio je pak drugu verziju. “Vidim da ima puno komentara, da citiram Naše malo misto, ‘tko je više da’. Važno je da ovaj projekt ima potporu svih, ovo je strateško pitanje, svatko je dao neki doprinos. Presudan je bio veliki dokument koji smo radili mjesec dana prije otprilike četiri godine”, izjavio je u utorak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari