MLADA LIJEČNICA ZA DIREKT O PROSVJEDU

Video |‘Nadurili smo se na ministra, dosta je miksanja, razmiksavanja i razvodnjavanja. Neka Beroš počne raditi’

Idi na originalni članak

Sisačka liječnica govori i da je dosta robovlasničkih ugovora, a onda kaže da je ona 2021. godine trebala platiti 522 tisuće kuna da joj se omogući prebacivanje u Karlovac prije isteka ugovora

Oglas

Liječnica iz bolnice u Sisku, Mirjana Livojević gostovala je u RTL Direktu pa prokomentirala najavljivani prosvjed.

61% liječnika spremno je i na štrajk, jeste li vi u tih 61%?

“Naravno. Ja sam u anketi zaokružila na sve što većina odabere”, kaže.

Zašto ste ljudi?

“Dosta nam je vrijeđanja inteligencije, 12 godina sam u sustavu zdravstvenog, otkako sam postala liječnica imamo iste probleme od kojih se nijedan nije riješio. Informirala sam se i na kraju zaključila da su to problemi i od ranije”, govori.

Ističe potom i kako postoje savjesni liječnici, ulažu u sebe, rade van granica, a postoje i privilegirani. Na kraju mjeseca plaća je ista?

“Tako je”, odgovara pa dodaje: “Nas frustrira da nema kontrole kvalitete rada, nema mehanizama. S njima bi vidjeli koliko tko radi, nema normativa koje bi postizali pa onda podjednako odradili što bi trebali, iskoristili bi možda i onu grupu koja ne radi”.

Zaključuje i kako ne odustaju. “Kap je prelila čašu, dosta nam je obećanja, priče, sastanaka, dosta je osnivanja radnih grupa, miksanja, razmiksavanja i razvodnjavanja, vrijeme je da se nešto napravi. Dosta riječi, hoćemo djela”, jasno će.

Naposljetku, prokomentira je i ministra Vilija Beroša koji se uvrijedio jer su s njim dogovorili sastanak, a onda prije toga objavili da idu u prosvjed.

“Pa evo, realno i konkretno nemamo zakazan sastanak. Pozvao je Hrvatsku liječničku komoru i suradnike, nigdje nije rečeno tko su suradnici. Mi smo se isto nadurili na ministra i zato smo organizirali prosvjed i sve daljnje aktivnosti. Ministar treba početi raditi pa se nitko neće duriti”, kaže.

Tvrdi i kako neće odustati od nijednog zahtjeva. “Robovlasnički ugovori, sedam godina drvimo po tome, meni se 2021. godine dogodilo da sam tražila izračun i nakon osam godina rada u Sisku morala sam vratiti 522 tisuće kuna ako sam htjela otići dvije godine prije isteka ugovora”, prenosi Danas.hr.

Exit mobile version