INDEKS KVALITETE VLASTI

NAJGORI U EU: Hrvati na dnu europske ljestvice u ove dvije kategorije

Foto: Twitter

Najveće povjerenje u druge ljude u svojoj okolini imaju Nizozemci, a slijede ih Finci i Litvanci.

Prema podacima Europskog indeksa kvalitete vlasti, Hrvati su se našli na dnu dvije ljestvice, pišu Vijesti.hr.

Istraživanje naziva ‘Europski indeks kvalitete vlasti’ svake godine provodi Institut za kvalitetu vlasti sa Sveučilišta Gothenburg. Iako se Hrvatska po društvenim i upravnim vrijednostima gotovo svake godine nalazi u drugom, donjem, dijelu ljestvica, ove smo se godine našli na posljednjem mjestu po jednoj stvari.

Naime, na pitanje ‘Vjerujete li ljudima u svojoj okolini da će postupiti ispravno?’ većina hrvatskih ispitanika odgovorila je negativno. Uz Hrvate, svojim sugrađanima ne vjeruju ni Bugari s kojima dijelimo posljednje mjesto.

Najveće povjerenje u druge ljude u svojoj okolini imaju Nizozemci, a slijede ih Finci i Litvanci.

Hrvatska se našla i u samom dnu kada je riječ o povjerenju u rad Sabora. Tako je na pitanje ‘Vjerujete li parlamentu vaše države da će postupiti ispravno?’ većina građana s pravom glasa odgovorila negativno.

VIDEO DANA:

Posljednje mjesto ponovo dijelimo s Bugarima, a ovoga su se puta na dnu našla i Poljska te dijelovi Španjolske, uključujući Kataloniju, i Mađarske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari