NAJSTRAŠNIJA VIJEST: Europol upozorio – korisnici bankomata diljem svijeta u velikoj su opasnosti!

U svijetu postoji više od tri milijuna bankomata na kojima se godišnje podigne otprilike 8.6 milijardi eura, stoga je mreža bankomata cyberkriminalcima oduvijek vrlo zanimljiva

U svojem posljednjem izvješću Europol je upozorio na sve više naprednih malicioznih programa koji kolaju sustavom bankomata te upozorava – u opasnosti su svi koji koriste bankomate!

U svijetu postoji više od tri milijuna bankomata na kojima se godišnje podigne otprilike 8.6 milijardi eura, stoga je mreža bankomata cyberkriminalcima oduvijek vrlo zanimljiva. Sada su hakeri međutim izradili posebne programe kojima „ulaze“ u bankomate.

Izvješće su izradili Europol i Trend Micro, prestižna tvrtka koja se bave „dubinskom sigurnosti“, odnosno sigurnosti samih servera. U njemu je opisano na koji način cyber napadi na bankomate postaju sve sofisticiraniji, i to uz korištenje novih metoda i tehnika.

“Napadi na softverski dio bankomata sada predstavljaju prijetnju koja se iznimno brzo razvija, te ju kao takvu prepoznaju i industrija i istražitelji. Europolov centar za računalni kriminal već je sudjelovao u nekoliko istraga zajedno s nacionalnim policijama”, rekao je Steven Wilson, čelni čovjek europolovog centra EC3.

“U ovom izjvešću nabrojano je nekoliko ključnih preporuka za suprotstavljanje ovom kriminalnom trendu. I vrlo je vrijedan dokument za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv ekspanzije organiziranog kriminala u ovom području”, dodao je Wilson.

“Suradnja Trend Micro-a s EC3 dokaz je načeg višegodišnjeg uvjerenja da tehnologoške i sigurnosne tvrtke moraju surađivati s istražiteljima kako bismo bili ispred sofisticiranih cyberkriminalaca”, objasnio je Raimund Genes, glavni stručnjak za tehnologiju u Trend Micro-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari