TUGA DO NEBA

NAJTRAGIČNIJA HRVATSKA PRIČA U PANDEMIJI: Snježana je u samo tri dana pokopala muža, brata, svekrvu i majku

Foto: RTL/Printscreen

U samo tri dana Karlovčanka Snježana Matić sahranila je četvero bližnjih – muža, brata, majku i svekrvu – koji su preminuli od covida-19. Njezina priča bez sumnje je dosad najtragičnija otkako u Hrvatskoj traje epidemija.

Svoju tužnu priču Snježana je ispričala za RTL-ovu Potragu.

Svi se razboljeli u razmaku od nekoliko dana

“Bili smo u Slunju kod mame i braće. Brat se loše osjećao. Kao, imao je gripu, nahladio se. Bude on sebi kuhao čajeve, rekao je. Mi smo bili tu subotu tamo i sve je bilo okej. On je kašljucao. Kad smo došli doma, treći dan je i suprug dobio temperaturu”, započela je shrvana Karlovčanka.

Testovi su bili pozitivni, a Snježanin brat Mirko već u ponedjeljak je završio u karlovačkoj bolnici. Dva dana kasnije i njezin suprug Robert. U međuvremenu se razboljela i Snježanina majka Roza. Imala je 92 godine. I svekrva Barbara koja je bila u 80-toj godini života.

‘Nije vjerovao u koronu, rekao je da ima gripu’

“Ni mama ni svekrva nikud iz kuće nisu izlazile. U to vrijeme skoro cijelo je selo bilo zaraženo. Robert je baš imao simptome gripe. Kosti su ga boljele, imao je temperaturu. Pio je lijekove za skidanje temperature, ali ništa nije pomoglo. On je tako teško disao. Nije mogao doći do sobe da se ne uspuše. Par minuta nije mogao doći k sebi, ali nije vjerovao u koronu. Rekao je da ima gripu”, ispričala je.

Snježana je tada odlučila zvati Hitnu pomoć koja joj je supruga odvezla u bolnicu. Tada ga je i zadnji put vidjela. U međuvremenu čuli su se telefonom. Vjerovala je da će preživjeti. Njezin suprug je imao samo 53 godine. U ratu je stao na minu i ostao bez noge. Od tada je živio s protezom, zdrav. Snježana kaže da nikada nije imao problema sa srcem ili tlakom.

“Poslala sam mu naočale da može vidjeti. Sve je išlo nabolje. Stvarno je bio šok kad su mi javili da je umro”, kaže.

Nije se stigla ni oprostiti od njih

Teško je to podnijela, a onda se zaredalo. U par dana, s istog broja, zvali su iz bolnice još tri puta.

“U 12 je majka umrla. Navečer su mi za brata javili u 7 sa Švarče. U jednom danu njih dvoje i sutradan svekrva”, kaže.

Snježana kaže da još uvijek ne zna kako je sve to preživjela. Od njihove smrti nije prošlo ni mjesec dana. Kaže kako još uvijek ne spava, samo sjedi i razmišlja.

“Imam osjećaj da će on sad kroz vrata doći i nešto reći”, kaže.

Za razliku od ostatka obitelji, ona se nije zarazila. Žao joj je što se od svojih najmilijih nije mogla oprostiti, a nije ih mogla vidjeti ni na sprovodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari