ISPRATIO IH BANOŽIĆ

Nakon osoblja za održavanje Rafalea, Hrvatska u Francusku poslala i prve pilote

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Postupno će se na obuku u Francusko ratno zrakoplovstvo i tvrtke proizvođača aviona, opreme i naoružanja uputiti oko 90 pripadnika različitih specijalnosti kako bi se stvorili uvjeti za operativnu uporabu aviona Rafale

Prva skupina pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva upućena je na obuku za avion Rafale u zrakoplovnu bazu Francuskog ratnog zrakoplovstva u Mont-de-Marsanu u trajanju od 15 mjeseci, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

U studenom je, podsjetimo, na obuku poslana prva skupina zrakoplovno-tehničkog osoblja za održavanje aviona Rafale, a provode ju u Francuskom ratnom zrakoplovstvu i tvrtkama proizvođača aviona, opreme i naoružanja.

Što se tiče pilota, ministar Mario Banožić kaže kako je uvjeren da će svojim znanjima i vještinama uspješno savladati sve izazove i zadaće koje će obuka pred njih postaviti.

“Naši piloti kroz sve ove godine pokazuju vrhunsku spremnost, predanost i motiviranost za čuvanje hrvatskog neba. Vjerujem kako će ova obuka biti još jedna uspješna stepenica u njihovoj pilotskoj karijeri”, zaključio je.

Inače, postupno će se na obuku u Francusko ratno zrakoplovstvo i tvrtke proizvođača aviona, opreme i naoružanja uputiti oko 90 pripadnika različitih specijalnosti kako bi se stvorili uvjeti za operativnu uporabu aviona Rafale, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari