OSNOVAO RADNU SKUPINU

Nakon smrti dječaka (13): Beroš želi zabraniti prodaju energetskih napitaka maloljetnicima!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Poslao je dopis na adrese petero ministara od kojih traži da imenuju predstavnika svog ministarstva kako bi sudjelovali u radu radne skupine

Ministar zdravstva Vili Beroš pokreće hitnu akciju za zabranu energetskih napitaka za maloljetnike.

Poslao je dopis na adrese petero ministara od kojih traži da imenuju predstavnika svog ministarstva kako bi sudjelovali u radu radne skupine, koja treba utvrditi okvire za smanjenje dostupnosti energetskih pića maloljetnicima kroz zabranu i druga ograničenja, piše Večernji list.

“Uzimajući u obzir potencijalnu štetnost energetskih pića za zdravlje i život s naglaskom na problem konzumacije maloljetnika, Ministarstvo zdravstva u postupku je osnivanja radne skupine te Vas sukladno tome molimo za imenovanje predstavnika ispred Vaše institucije koji će sudjelovati u radu predmetne radne skupine”, stoji u današnjem dopisu kojeg potpisuje ministar Vili Beroš.

Dopis je upućen na Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva, Ninu Obuljen Koržinek, ministricu kulture, Zdravka Marića, ministra financija, Mariju Vučković, ministricu poljoprivrede i Radovana Fuchsa, ministra obrazovanja.

Beroš ovu radnu skupinu osniva samo dva dana nakon teksta Večernjeg lista koji je progovorio o štetnosti konzumiranja energetskih napitaka za djecu i mlade i smrti trinaestogodišnjeg dječaka.

Dječak se srušio u garaži zagrebačkog trgovačkogcentra nakon što je s prijateljima bio u kinu i ondje navodno pio energetski napitak. U bolnici su otkrili ranije neprepoznato oštećenje srčanog mišića, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari