4 NOVA LJUBITELJA HRVATSKE!

Nakon teške prometne nesreće, oglasila se obitelj turista: ‘Trebali biste biti ponosni na uslugu koju pružate’

Foto: Ivana Marković/Facebook

Brazilsko-njemačka obitelj doživjela je nesreću na povratku iz Bola. Dvoje djece nije bilo ozlijeđeno, no roditelji jesu…

“Ispričavam se na dugom pismu, ali trebali biste biti ponosni na uslugu koju pružate svojim ljudima i onima koji posjećuju vašu županiju…”

Tako stoji u pismu koje je gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, podijelila na svom Facebook profilu. Naime, pismo je primila od obitelji turista koji su za vrijeme ljetovanja sudjelovali u teškoj prometnoj nesreći.

“Došli smo na otok Brač kao turisti koji su ovo ljeto prvi put posjetili vašu zemlju. Međutim, strašna nesreća prekinula je naš posjet trećeg dana našeg odmora i natjerala nas da vam napišemo ovo pismo”, napisali su na samom početku.

Brazilsko-njemačka obitelj doživjela je nesreću na povratku iz Bola. Dvoje djece starosti tri i osam godina nije bilo ozlijeđeno, no roditelji jesu, pa su helikopterom prevezeni u splitsku bolnicu. “Malim čudom, djeca nisu ništa stradala, a mi odrasli smo imali samo ozljede koje će s vremenom zacijeliti. Dobili smo novi život – i unatoč strašnim okolnostima nesreće, on je izvor novootkrivene vjere u ljudsku dobrotu, dobrotu i duboku povezanost s otokom Bračem i njegovim ljudima”, napisali su u pismu.

Bračni je par ostao ranjen i zarobljen u olupini automobila. “Mnogi su ljudi odmah stali i pokušali pomoći. Unatoč složenoj situaciji iznimnim smo profesionalizmom spašeni rukama iskusnog Nikole Martinića Dragana, zapovjednika supetarskih vatrogasaca, a njegova ekipa helikopterom prevezena u splitsku bolnicu. Tijekom akcije spašavanja Nikola je bio izuzetno angažiran, razgovarao je s nama i smirivao nas, uvjeravajući nas da su djeca na sigurnom”, tvrdi obitelj.

Obitelj se zahvalila na angažmanu zapovjedniku DVD-a Supetar, kao i svima koji su im pomogli.

Kažu kako se upravo ovakav tretman očekuje od dobrog i profesionalnog spasilačkog tima.

No, priča ovdje ne staje. “Ono što je uslijedilo u sljedećim satima i danima nadilazi ono što smo ikada mogli zamisliti – pravi primjer ljudske dobrote”, prepričavaju.

“Zabrinut zbog emocionalnog stanja djece koja su morala ostati dok su im roditelji odvođeni, načelnik Peruzo raspitivao se u prometnoj gužvi koja se stvorila može li netko govoriti njemački i pomoći u prevođenju. Vrlo sretnim slučajem javila se danska dječja psihologinja Camilla (također na odmoru sa svojom obitelji) i ponudila pomoć”, stoji u pismu.

Osim toga, Jakov Zlata i Peruzo, tvrde, uspjeli su uvjeriti djelatnicu socijalne službe da se na dva dana preseli u DVD i brine o djeci dok roditelji nisu otpušteni – a ona je prihvatila taj zahtjev.

A kad su se vratili iz bolnice – iznenađenje! “Kada smo supruga i ja otišli iz bolnice, vidjeli smo našu djecu potpuno integriranu u novu hrvatsku vatrogasnu obitelj”, napisali su. Kazuju kako su djeca naučila nekoliko riječi hrvatskog jezika i stekli toliko novih prijatelja da nisu željeli napustiti DVD, kao ni Hrvatsku.

“U trenucima kao što je ovaj koji naš svijet trenutno živi, ​​mislimo da smo bili blagoslovljeni što smo upoznali ljude poput Peruza, Jakova i njihovog tima”, zaključuje obitelj, a prenosi RTL.

Završili su pismo govoreći: “Pokazali su nam da dobrota još uvijek živi u čovjeku i formirali 4 nova ljubitelja Hrvatske.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views