GDJE JE PUKNUO KONTAKT?

NAPOKON SE POJAVIO GRADONAČELNIK GLINE: ”Ma, nisam nestao, tu sam, svih ovih dana. I nije točno da je u tom uredu bio mrtvi štakor”

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Gradonačelnik Gline, za kojeg su se svi ovih dana pitali gdje je, pojavio se u programu N1 televizije te rekao da je ovih dana s ljudima na terenu

Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Gline osvanuo je u programu N1 televizije i demantirao tvrdnje da je nestao. “Tu sam, svih ovih dana sam s ljudima na terenu. Ispričavam se medijima s kojima nisam komunicirao, ali oni koji su htjeli komunicirati sa mnom, bez problema su me dobili. Svakodnevno smo u stožeru od 0 do 24”, rekao je Kostanjević otkrivši kakva je situacija na terenu.

Primarni zadatak je zbrinuti ljude

“Imamo informacije da su neka sela odsječena, od jučer jedan most nije u uporabi. Ali želim naglasiti da su vatrogasci i Crveni križ obišli sve ljude, a područje je zaista veliko. Od 69 naselja, njih čak 36 je pretrpjelo velika oštećenja, a u sedam naselja 99 posto kuća je uništeno. Trenutačno nam je primarni zadatak zbrinuti ljude koji su najviše izgubili. Imamo popis cijeli – oko 4500 objekata je oštećeno, a oko 1900 je potpuno neupotrebljivo. Imamo 398 zahtjeva za mobilne kućice i kontejnere, riješeno je njih stotinjak. Očekujem da će kroz deset dana svi zahtjevi biti riješeni”.

Kaže da se i danas postavljaju kontejneri i mobilne kućice i da postoji donator koji će donirati oko 100 kućica.

“Očekujemo da svi ljudi budu zbrinuti. Kako budu stizale kućice će biti postavljene. Nadamo se da će u narednih 8, 10 dana svi dobiti kućice i kontejnere. Teren je ogroman, najveći angažman je imalo gradsko društvo Crvenog križa i volonteri iz cijele Hrvatske”, dodao je.

‘Dogradonačelnica se izgubila’

A gdje je puknuo kontakt s dogradonačelnicom Brankom Bakšić Mitić koja je od prvog dana s ljudima na terenu? “Dogradonačelnica se izgubila negdje, nije mi se javila, ne znam zbog čega. Ali slažem se, trebamo komunicirati”.

Dogradonačelnica je u nedjelju otkrila da je u njezinom uredu ostavljeni mrtvi štakor, što je gradonačelnik demantirao: “To nije točno!”.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari