NASTAVLJA SE DRAMA OBITELJI BOŽIĆ: ‘Djecu nam mogu uzeti samo ako razbiju vrata!’

Nakon sudske presude da su djeci ugroženi život, zdravlje i razvoj ako ostanu s roditeljima, imali su rok do ponedjeljka da djecu dobrovoljno izruče

Nastavlja se drama obitelji Božić iz jednog mjesta pokraj Zadra. Nakon sudske presude da su djeci ugroženi život, zdravlje i razvoj ako ostanu s roditeljima, imali su rok do ponedjeljka da djecu dobrovoljno izruče.

Kako to nisu učinili, stigla im je ovrha nad maloljetnim sinom i kćeri.

Sad po njih mogu doći djelatnici Centra za socijalnu skrb, no očajna majka kaže da ih neće pustiti u kuću. Kažu da im nije jasno zašto im oduzimaju djecu. U šoku su i susjedi.

“Vrata su zaključana. Jedini način da dođu po djecu jest da razbiju vrata. Ako ima zakona, ne smiju na silu uzeti djeca jer ova djeca ni na koji način nisu ugrožena kako su oni naveli”, kaže majka Tomislava Božić.

Stručnjaci pak poručuju da u cijeloj priči treba gledati što je zapravo u interesu djece.

“Ljudi stalno razmišljaju oko toga: ‘Pa što onda ako je sud donio odluku?’. Sud je donio odluku očito u korist djeteta. Ako je korist djeteta da bude u određenim uvjetima gdje će mu biti bolje, onda mi to moramo poštovati”, poručuje sutkinja za mladež Županijskog suda u Zagrebu Lana Petö Kujundžić.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari