TUŽNA I BIJESNA

“Ne smije svatko imati djecu”: Objava žene bivšeg igrača Rijeke sve se više dijeli po društvenim mrežama

“Uvedite zakon da nitko ne može imati dijete dok ne prođe neke testove. Gotovo!”, napisala je Tamara Vešović

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica koja je primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva preminula je u nedjelju poslijepodne. Na Uskrs.

Utvrđeno je da je djevojčica zlostavljana. Roditelji su uhićeni i određen im je jednomjesečni pritvor. Djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta. Nakon što je djevojčica preminula kazneno djelo za koje se majka tereti prekvalificirat će se u “teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti”. Prijeti joj do 15 godina zatvora.

Cijela Hrvatska već danima tuguje zbog ovog slučaja, a oglasila se i Tamara Vešović, supruga bivšeg igrača Rijeke Marka Vešovića.

Ona smatra da ne bi svakome trebalo biti dozvoljeno da ima dijete.

“Uvedite zakon da nitko ne može imati dijete dok ne prođe neke testove. Gotovo! Ne možeš biti ni majka ni otac dok ne prođeš testove da si sposoban biti roditelj! Ne treba svatko imati djecu, ne da ne treba, već ne smije”, započela je objavu.

“Ne postaje se mama činom rođenja i nisi tata ako ne znaš, recimo, presvući ili nahraniti dijete. To isto dijete sutra će biti roditelj, partner, prijatelj, brat, sestra, sve ovisi o roditeljima kakve su primjere dali djetetu i kako će to dijete koračati kroz život”, piše Tamara.

“Normalno je da te dijete izbaci iz takta u određenim situacijama, ali smo skroz skrenuli s puta i ne zaslužujemo apsolutno ništa. Najbolja stvar koju možete uraditi za svoje dijete je da se volite. Tate i mame – volite se, tako se dijete najbolje odgaja. Slomila me ova vijest”, zaključila je.

Njena se objava počela masovno dijeliti po društvenim mrežama, a podijelila ju je i Adriana Đurđević, djevojka Duje Ćalete Cara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari