NELOGIČAN POTEZ A imaju čak 2000 radnika viška: HEP za očitanje brojila angažira – privatne tvrtke!

Ilustracija

Od sindikata koji djeluju unutar HEP-a doznaje se kako je većina elektri posao očitanja dodijelila privatnim tvrtkama.

Iako plan restrukturiranja otkriva da ima gotovo 2000 radnih mjesta viška, HEP-ova tvrtka HEP-Operater distribucijskog sustava za očitanje brojila angažirala je privatnu tvrtku koja ima tek 67 zaposlenih.

Tako su kupci na području Elektre Slavonski Brod nedavno dobili obavijest kako će im brojila očitati djelatnici tvrtke Elektromodul d.o.o. iz Osijeka, piše Novi list.

Od sindikata koji djeluju unutar HEP-a doznaju i kako je većina elektri posao očitanja dodijelila privatnim tvrtkama.

“Pojedine elektre u cijelosti vlastitim resursima odrađuju sve poslove za kategorije kupaca kućanstvo i gospodarstvo, dok neke ne raspolažu dovoljnim brojem djelatnika za pojedini segment poslovanja, primjerice očitanje brojila”, rekli su za Novi list iz HEP-a, ne otkrivajući koliko to košta jer radi se, naravno, o ‘poslovnoj tajni’.

Sindikatima, pak, ovakav potez nije jasan.

“Onako kako će privatnik za taj posao onda angažirati agencijske radnike, njih može angažirati i sam HEP, odnosno elektra ako joj nedostaje ljudi za očitanja. Smatram, međutim, da je to pored toliko zaposlenika apsurd. Nije riječ o nekom specifičnom ili teškom poslu za koji trebaju vanjski djelatnici, i uvijek su naši monteri ili neki drugi radnici bili ti koji su očitavali brojila dvaput godišnje”, kaže za Novi list predsjednika HEP-ovog sindikata TEHNOS, Denisa Geta.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari