NEMA VIŠE “DŽABE”! Ryanair uveo nova pravila vezana uz ručnu prtljagu, evo što je novo

Idi na originalni članak

Putnici najveće europske niskotarifne zrakoplovne kompanije Ryanair više neće moći besplatno ponijeti u avion 10 kilograma ručne prtljage, u skladu s novom politikom uvedenom u četvrtak, objavili suz kompanije

Oglas

Od danas, putnici koji žele unijeti bilo što veće od “male ručne torbice” ili manjeg ruksaka morat će dodatno platiti, osim ako ne spadaju u kategoriju putnika s prioritetnim ukrcavanjem.

No i to “prioritetno ukrcavanje” ima svoju cijenu: putnika će stajati 6 eura. Svi drugoi putnici, oni koji nisu izabrali opciju “prioritetno ukrcavanje”, morat će platiti 10 eura za dodatni komad ručne prtljage.

Na taj način odzvonilo je možda i najvećoj pogodnosti zbog koje su mnogi birali Ryanair, posebno mladi, odabirući što manju cijenu putovanja odnosnoi štednju na toj stavci , e kako bi im što više novca ostalo za boravak u inozemstvu.

Kako se i moglo očekivati nova pravila unosa ručne prtljage u zrakoplove Ryainaira izazvala je gnjev dosadašnjih i potencijalnih korisnika njihovih usluga na društvenim mrežama. Neki od klijenata obznanili su kako više nikada neće letjeti Ryanairom!

U Ryanairu se se pokušali opravdati time što su imali tešku poslovnu godinu obilježenu štrajkovima diljem Europe. Prošli mjesec izvijestili su o padu profita za 7 posto u prvoj polovici financijske godine za što su najviše okrivili štrajkove, a ovim potezom vjerojatno žele barem malo popraviti financijsko stanje kompanije.

Exit mobile version