NEMA VIŠE “DŽABE”! Ryanair uveo nova pravila vezana uz ručnu prtljagu, evo što je novo

Putnici najveće europske niskotarifne zrakoplovne kompanije Ryanair više neće moći besplatno ponijeti u avion 10 kilograma ručne prtljage, u skladu s novom politikom uvedenom u četvrtak, objavili suz kompanije

Od danas, putnici koji žele unijeti bilo što veće od “male ručne torbice” ili manjeg ruksaka morat će dodatno platiti, osim ako ne spadaju u kategoriju putnika s prioritetnim ukrcavanjem.

No i to “prioritetno ukrcavanje” ima svoju cijenu: putnika će stajati 6 eura. Svi drugoi putnici, oni koji nisu izabrali opciju “prioritetno ukrcavanje”, morat će platiti 10 eura za dodatni komad ručne prtljage.

Na taj način odzvonilo je možda i najvećoj pogodnosti zbog koje su mnogi birali Ryanair, posebno mladi, odabirući što manju cijenu putovanja odnosnoi štednju na toj stavci , e kako bi im što više novca ostalo za boravak u inozemstvu.

Kako se i moglo očekivati nova pravila unosa ručne prtljage u zrakoplove Ryainaira izazvala je gnjev dosadašnjih i potencijalnih korisnika njihovih usluga na društvenim mrežama. Neki od klijenata obznanili su kako više nikada neće letjeti Ryanairom!

U Ryanairu se se pokušali opravdati time što su imali tešku poslovnu godinu obilježenu štrajkovima diljem Europe. Prošli mjesec izvijestili su o padu profita za 7 posto u prvoj polovici financijske godine za što su najviše okrivili štrajkove, a ovim potezom vjerojatno žele barem malo popraviti financijsko stanje kompanije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari