NESRETNA PODUDARNOST ILI PLAGIJAT?! Naziv izbornog programa HDZ-a istovjetan onome kandidata za zastupnika skupštine Republike Srpske dr. Vasića?!

HDZ i Domoljubna koalicija okupljena oko stranke Tomislava Karamarka prije nekoliko dana napokon su objavili svoj dugoočekivani izborni program i plan gospodarskog oporavka zemlje nazvan “Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska”; grafički i kolokvijalno već prepoznat u kraćoj veriji – 5+Hrvatska (naziv želi simbolizirati pet segmenata izbornog programa – gospodarski rast i razvoj, zapošljavanje, zdravstvo i socijalnu osjetljivost, pravnu stabilnost te društvo, demografija, obrazovanje i znanost).

pet plus

Na stranu koliko je plan baziran na realnim mogućnostima ove u svakom pogledu osiromašene zemlje – i to ne odnedavno, traje taj proces desetljećima – u oči bode neoriginalnost slogana „5+“kada se zna da je isti naziv za svoj program i izbornu kampanju već koristio i dr. Mile Vasić iz Narodnog demokratskog pokreta kada se prije godinu dana kandidirao na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske!

“Politika 5+ nudi konkretna rješenja za brz izlazak iz tumornog stanja u kome se sad nalazimo”, napisao je dr. Vasić tada na svojoj web stranici, a biračima je obećao „borbu protiv kriminala i korupcije; stvaranje jake srednje klase; obitelj, pronatalitetnu i demografsku politiku; zaštitu, očuvanje i racionalno korištenje prirodnih resursa te stvaranje konkurentnog gospodarstva i zaštitu potrošača.“

Na stranici http://www.milevasic.info/ se navodi i da je Mile Vasić doktor ekonomskih znanosti rođen u Sisku, a trenutačno je direktor Paneuropskog centara za profesionalni razvoj u Prnjavoru.

U HDZ-u vjerojatno neće biti sretni zbog ove „podudarnosti“…

Politika-5+-Pozdrav

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari