PREMINUO U 57. GODINI ŽIVOTA

Galerija | ‘NEUMORAN I NEZADRŽIV’ Održana komemoracija Riječaninu i vrhunskom fotoreporteru Srđanu Vrančiću Vrani

Komemoracija fotoreporteru Cropixa, Srđanu Vrančiću Vrani održan je maloj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu

Vrančić je preminuo u pedeset sedmoj godini života, na novinarskom zadatku kod mjesta Molunat u Konavlima, gdje je ronio u sklopu istraživačko-novinarskog projekta proučavanja podmorja Scuba Skener.

Obitelj, kolege i prijatelji oprostitili su se od Vrane, a tijekom komemoracije prikazane su njegove fotografije te su čitani ulomci iz njegovih bezvremenskih reportaža.

Govornici su istaknuli kako je Vrana bio neumoran, nezadrživ i nesalomljiv, fotoreporter starog kova koji je s jednakom strašću pristupao najobičnijim temama ili tiskovnim konferencijama ili, pak, išao na brojna svjetska ratišta i sportska događanja.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko rekao je da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak za hrvatsko novinarstvo.

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever rekla je kako je Vrana bio njena inspiracija za sindikalni rad.

  • Kada sam vidjela da je i on u sindikatu, znala sam da sam u dobrom društvu. Bio je uzor u borbi za radnička prava i slobode. Uvijek se borio za svoje kolege i za pravdu – kazala je Maja Sever koja je izrazila sućut njegovoj obitelji, rekavši kako je bila velika čast poznavati ga.
  • Postoje situacije kada cijela redakcija Jutarnjeg lista zašuti. Prestane žamor, nestane smijeha i glasnog dobacivanja, utišaju se telefonski razgovori novinara i urednika, a ostaje samo nevjerica. Tako je bilo i kada su nam javili da je otišao naš Srđan Vrančić Vrana, čovjek koji je kroz desetljeća bio jedan od najvažnijih i najboljih reportera Jutarnjeg lista i Cropixa. Neumoran, nezadrživ i nesalomljiv. Jedan od onih za koje misliš da nikad neće otići, a otišao je – rekao je na komemorativnom skupu glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, donose JL i HND.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari