MODRULJ

Video | Neustrašivi ribar kod Pelješca nahranio morskog psa iz ruke: ‘Jedan mi je već pojeo prste na Karibima’

Zapanjujući prizori zabilježni su nedaleko od Trpnja na Pelješcu. Možda nije neobično vidjeti modrulja u ovo doba godine, ali gotovo je za ne povjerovati da morski pas jede iz ljudske ruke.

Životinja se smatra potencijalno opasnom vrstom, no ribar Jakov Begović i autor snimke za RTL je ispričao kako je modrulj očito došao po hranu jer se na snimci vidi da čovjeku jede iz ruke.

“Jučer sam izašao s brodom vidjeti jesu li se vratile tune. Došao je mali modrulj, prijatelj ga je hranio, a ja sam ga snimao. Bilo me malo strah da prijatelju ne otkine prste, jer tko zna bi li mi onda vratio novce koje mi je dužan”, našalio se ribar.Image

Foto: Danas.hrImage

Foto: Danas.hr

“Meni je jednom morski pas pojeo prste na nozi. Doduše ne ovdje, nego dok sam plovio na Karibima”, dodao je Begović.Image

Foto: Danas.hrImage

Foto: Danas.hr

Modrulji žive u svim oceanima, te ih se može pronaći od Norveške na sjeveru do Čilea na jugu.Image

Foto: Danas.hr

Također pripada jednoj od 29 vrsti morskih pasa koje obitavaju u Jadarnu. Najviše vremena provodi na otvorenom moru, no ponekad prilazi bliže obali. Zimi odlazi u veće dubine, dok ljeti više vremena provodi na površini, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari