NEUTJEŠNI OTAC DJEVOJČICE: ‘Moja mezimica, nisam joj mogao reći ‘ne’! Ne znamo kako ćemo to prebroditi’

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

“Teško mi je to shvatiti. Stalno se pitam zašto baš one”

U tragičnoj nesreći na odmorištu kraj Novske u petak su poginule dvije 14-godišnjakinje.

“Dan prije odlaska na more Renata je bila jako uzbuđena. Sama je spremala svoje stvari. Ma, pet puta je spakirala kofer pa ga raspakirala jer nije znala što sve da nosi. Na kraju ju je Iva zezala da je spakirala stvari za mjesec dana”, ispričala je za 24 sata kroz suze Renatina mama Zorica Horvat.

Djevojčice su se neopisivo veselile trodnevnoj ekskurziji. “Ujutro u pola 7 po nju je došla Ivina mama Ivana. Pozdravile smo se, izgrlile. Nisam ni slutila da je to zadnji puta da grlim i vidim svoje dijete”, u suzama govori Renatina mama Zorica.

Ona i Iva nikada se nisu razdvajale. “Išle su u isti razred, sjedile u istoj klupi čak i na odmor su išle zajedno. Sada su, eto, i skončale”, u nevjerici govori gospođa Zorica.

Iako je isprva pokušavala nagovoriti Renatu da ne ide na ovaj izlet, već da čuva novac za mali maturalac iduće godine, na kraju ju je ipak pustila.

Renatin otac također u nevjerici proživljava dan nakon smrti svoje mezimice.

“Nitko se nije javljao”

“Sve mi se to čini kao neka zla sudbina. Da se baš njih dvije nađu odvojene od svoje grupe prijatelja u trenutku kada je naletio taj kamion. Djeca su nam rekla da su u prvim trenucima svi mislili da su njih dvije ostale u toaletu ili trgovini pa su ih otišli tražiti.

A one su tamo ležale mrtve. Strašno je bilo djeci vidjeti sve to, a strašno je i nama sada, ne znamo kako ćemo to prebroditi. Teško mi je to shvatiti. Stalno se pitam, zašto baš one?”, rekao je za 24 sata Renatin tata Andrija.

“Imao sam 50 godina kada mi se rodila Renata. Bio sam presretan. Moja mezimica. Njoj nisam mogao reći ‘ne’ ni za što. Dijete je bilo moj život. A što ću sad?!”, rekao je u suzama.

Kad je čula za nesreću, ne znajući tko je u njoj stradao, gospođa Zorica pokušala je dobiti na telefon svoju Renatu, a zatim i Ivu. “Nitko se nije javljao. Bila sam u panici. Otrčala sam u trgovinu gdje radi mama od jedne djevojčice iz razreda, ali ni ona nije znala. Zvala sam nekoliko puta i ravnatelja koji mi je na kraju rekao samo: “Nemamo još ništa potvrđeno, ali doći ću do vas”. Tada mi je bilo jasno. Onda mi se javila i Ivina mama koja mi je rekla da su ipak nastradale Renata i Iva”, kazala je.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari