RODITELJI BIJESNI

NEVJEROJATNO! Djeci u vrtiću podijelili pogače s logom HDZ-a: ”Naljepnica je malo velika…”

Photo: ILUSTRACIJA/Zarko Basic/PIXSELL

Djeca iz Dječjeg vrtića Drniš dobila su uskrsne pogače, a na vrećici nije bilo deklaracije već samo naljepnica s logom HDZ-a i tekstom “Sretan Uskrs želi vam HDZ Šibensko – kninske županije”.

“Na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, tko je proizvođač, rok trajanja, sastav apsolutno nikakav podatak osim ‘famoznog’ loga. Unos ovakve vrste hrane u vrtić je zabranjen. Je li ovo neka bakica u kućnoj radinosti pakirala, u ovo veselo doba pandemije. Odakle je došao ovaj proizvod? Je li ovom mjesto u vrtiću? Je li ovo poruka roditeljima? Je li ovo oblik edukacije roditelja? Dakle ako želite dobro svom djetetu, znate što vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Ovo se dogodilo sad u predizborno vrijeme, danas, u četvrtak”, kazao je revoltirani roditelj za 24 sata.

Dječji vrtići kao odgojno-obrazovne ustanove podliježu strogim higijensko-sanitarnim propisima koji jasno određuju higijenske standarde vezane za hranu i prehranu djece, pa se tako hrana bez deklaracije, jasno istaknutog roka trajanja i sastava ne smije unositi.

“U predblagdansko vrijeme prihvaćamo sve donacije, bez obzira tko je donator. Ta donacija je napravljena jutros”, rekla je ravnateljica Niveska Vlaić.

Šef drniškog ogranka HDZ-a, tamošnji gradonačelnik ali i zastupnik u Saboru, Josip Begonja, tvrdi da je odmah provjerio gdje je donacija obavljena te tko je donirao, prenose Vijesti.hr

“Odlučno se ograđujemo od toga. To nije donacija gradskog ogranka HDZ-a kojeg vodim. Te male uskrsne pogače je nešto što pripada tradiciji i ne dijeli gradski HDZ nego neki aktivisti, odnosno taj jedan ogranak. To nema veze s gradskom organizacijom HDZ – a”, rekao je Begonja.

“Ograđujem se od ove situacije, ne bih htio da ova tradicija bude zamrljana politikantstvom jer se ovakve ustanove ne smiju koristiti u te svrhe”,  zaključio je.

“U zadnjih 15 – 20 godina u povodu Uskrsa mi svake godine radimo podjele pogača, doniramo pogače i ja ne vidim problem. Promidžba nije bila namjera, namjera je bila da se pogače iskoriste u vrtiću. Nismo imali doticaja s djecom zbog epidemiološke situacije “, rekla je gradska vijećnica i članica predsjedništva županijskog ogranka HDZ-a, Anita Aužina.

No, problem kojeg roditelji ističu nije donacija nego velike naljepnice s HDZ – ovim logom i činjenica da je prehrambeni proizvod ušao u vrtić mimo pravila da na sebi mora imati deklaraciju sa sastavom i alergenima. Uz to, zamotane su u vrećicu koja je samo zavezana, a ne znaju je li zamotana u sterilnim uvjetima. Aužina nije htjela reći gdje ih je kupila.

“Ove pogače su kupljene od strane HDZ – a i Zajednice žena. Ako sam pogriješila, pogriješila sam, ja se ispričavam. Naljepnica je malo velika, to je istina”, zaključila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari