'OPERIRALA' I PRIJE KORONE

NEVJEROJATNO! Sanitarna inspektorica gostila se po kafićima kojima je rad zabranjen

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U srijedu je otvorena istraga protiv iskusne sanitarne inspektorice zbog zlouporabe položaja jer je pogodovala kafićima i restoranima koji su radili unatoč potpunoj zabrani rada ugostiteljskih objekata koja je donedavno bila na snazi. 

‘Operirala’ i prije pandemije

Naime, kako doznaje Telegram, 57-godišnja Blaženka Poljak dugogodišnja je djelatnica Ministarstva zdravstva kojoj je određen istražni zatvor jer nije procesuirala prekršaje koje je zatekla na terenu. Neki od tih prekršaja nastupili su i prije zabrane rada kafića.

Tako je krajem studenog prošle godine u jednom kafiću utvrdila da su gosti pušili u zatvorenom prostoru, dok je u jednoj trgovini u Ilici naišla na prodaju silikonskih narukvica protiv komaraca čija prodaja nije bila odobrena u Hrvatskoj. Niti jedan od tih slučajeva nije prijavila, prenose Vijesti.hr

Iz USKOK-a navode i slučajeva gdje je isključivo napisala zapisnik, bez da je uopće bila u pregledu.

U situaciji s Covidom i novim mjerama, nastavila je zanemarivati svoju dužnost, a jedan od slučajeva kojeg Poljak nije prijavila jest i onaj iz poznatog bistroa Passage u Zagrebu.

Davala savjete kako raditi tijekom zabrana

Naime, samo nekoliko dana nakon “inspekcije” u Passage je upala policija te je na ručku zatekla 34 osobe dok su na snazi mjere o potpunom zatvaranju svih ugostiteljskih objekata. Vlasnik je zbog sumnje u širenje zaraznih bolesti bio priveden.

Sumnja se da je i gospođa Poljak koristila usluge ovog bistroa, te ga na kraju nije prijavila pogodujući, tvrdi USKOK, vlasniku Toniju Rakasu.

Inspektorica je navodno bila prisutna u još nekoliko kafića i restorana koji su radili unatoč zabrani te je i sama nešto konzumirala.

Telegram neslužbeno doznaje da inspektorica vlasnicima lokala davala i savjete kako da izbjegnu sankcioniranje ako krše epidemiološke mjere. Navodno im je sugerirala da na svoje objekte stave oznaku “Radovi u tijeku”, te da u slučaju da im upadne netko od njezinih kolega inspektora u nadzor kažu da se ne radi o gostima već o radnicima koji obavljaju građevinske radove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari