ZATVORILI POŠTU

NEVJEROJATNO! Ušla u poštu, obavila što treba i onda rekla da ima koronu i da sve dezinficiraju

Ilustracija: PIXSELL

Tek kada se obavi dezinfekcija i kada epidemiolog utvrdi da je boravak u pošti siguran, ona će ponovno biti otvorena

Danas iza 9.15 zatvorena je pošta u zagrebačkom naselju Zapruđe. Naime, u nju je ušetala žena koja je pozitivna na koronavirus, javlja RTL. Nakon što je obavila sve što treba, pred svima je izjavila da je zaražena. Neslužbeno se doznaje i kako su svi članovi njezine obitelji također pozitivni, iako se oni provjeravaju.

“Oko 9.15 jutros na Trgu Ivana Meštrovića žena koja je bila zaražena koronavirusom i bila u samoizolaciji je došla u poštu, obavila što treba i onda javno rekla pred svima da ima koronu i da dezinficiraju poštu. Mi smo nakon toga zatvorili poslovnicu, pričekali epidemiologa, popisali sve ljude koji su bili unutra i dalje postupamo po naputcima. Kad dezinficiramo poštu, epidemiolozi će vidjeti što će s ljudima koji su bili unutra, staviti ih na testiranje. Poštu ne smijemo otvoriti dok ne dobijemo zeleno svjetlo epidemiologa”, rekao je Valentino Rajković, zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb.

Ovo nije prvi takav slučaj u Zagrebu. Naime, stariji bračni par je 24. ožujka navečer došao na benzinsku postaju i poslužio se toaletom. Kasnije su djelatniku rekli da su oboje zaraženi koronavirusom. Nedugo zatim, policija je nad njima obavila kriminalističko istraživanje, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Prije četiri dana je uhićena i 33-godišnjakinja koja je unatoč izrečenim mjerama samoizolacije otišla do stana svojih roditelja, a još je i lagala policajcima da je dobila dopuštenje epidemiologa. Zaradila je kaznenu prijavu te joj prijeti od jedne do tri godine zatvora.

Međutim, predvečer je došlo do obrata u cijeloj ovoj priči, a izjasnila se i zagrebačka policija. Što su priopćili, možete pročitati OVDJE.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari