NEVOLJE U RAJU: Laburisti ne žele Petrova za premijera, IDS-ovci strahuju da će im Most ukinuti regiju

Zbog iznenadne odluke o nastavku pregovora s Mostom i Domoljubnom koalicijom u SDP-ovoj kolaciji Hrvatska raste sve je više nezadovoljnih. Prvi se tripartitnoj vlasti usprotivio HNS, a kako javljaju pojedini mediji, u SDP-ovoj koalicji sve je više ljutnje. Laburisti ne žele Petrova za premijera, baš kao niti suradnju s HDZ-om, a na zadnje su se noge digli i u IDS-u.

– Mi u IDS-u želimo saznati od Mosta koje su njihove temeljne građanske vrijednosti, što je po pitanju dvojezičnosti, multikulturalnosti i ljudskih prava. To su elementi suradnje koji su nama nulta točka, to su vrijednosti o kojima želimo znati koji je stav Mosta i koje vrijednosti oni baštine – izjavio je Miletić za Hinu. IDS-ovci žele znati jesu li točne informacije koje dolaze od pojedinih predstavnika Mosta da se Istru želi ukinuti kao samostalnu županiju, odnosno regiju.

– Ako je to istina, onda mi s takvim ljudima nemamo temu razgovora. U konačnici, o bilo kakvoj suradnji i koaliciji IDS-a odlučuju stranačka tijela, to nije moja osobna odluka – poručio je Miletić dodavši kako će o bilo kakvoj koaliciji odlučivati stranački Savjet, kao najviše tijelo između zasjedanja dvaju sabora IDS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari