Nevrijeme prijeti Rijeci, moguća je odgoda utakmice sa Slovačkom!

Ilustracija (Riportal)

Hrvatskoj je dovoljan i bod da prođe kvalifikacije, ali Slovaci imaju imperativ pobjede

Vremenska prognoza u cijeloj Hrvatskoj prethodnih i narednih dana nije najbolja, dapače, u većem dijelu zemlje svjedočili smo poplavama i ostalim neprilikama koje nastaju zbog previše oborina, ali i vjetra. Ništa drugačije nije ni u Rijeci, gdje bi protiv Slovačke u ključnoj i posljednjoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2020. trebala zaigrati hrvatska nogometna reprezentacija.

Stoga, postoji opasnost odgode utakmice, što ne bi bio prvi put jer svjedočili smo u bližoj i daljoj prošlosti odgodama kada se zbog vremenskih uvjeta nije moglo igrati.

Državni hidrometerološki zavod za subotu navečer “upalio” je čak tri alarma za Rijeku. Žuti zbog olujnog vjetra, narančasti zbog mogućih nevremena i crveni zbog velikih količina kiše koje se očekuju. Nadalje, prognoza govori da se očekuje intenzivna kiša koja će pojačavati od sredine dana prema navečer.

Jak pljusak zahvatit će Istru, Ćićariju i Matulje dok će Rijeka biti na granici između umjerene i snažne.

Teren je dobar i zato je procjena da bi trebao izdržati. No, najavljen je i jak vjetar, prema večeri opet jugo koje je neki dan bio olujne snage. I moglo bi se zbiti opet. Moguće je, ipak, da vrhunac vjetra bude tek nakon utakmice.

Što se same utakmice tiče, Hrvatskoj je dovoljan i bod da prođe kvalifikacije, ali Slovaci imaju imperativ pobjede, ukoliko ne žele ovisiti o drugima, a potom jednako tako moraju kod kuće pobijediti Azerbajdžan.
Vanja Deželić
Foto: Pixsell, ilustracija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari