VAŽNO UPOZORENJE

‘Ni u kojem slučaju ne otvarajte!’: Privredna banka Zagreb upozorava na prevaru!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Također, ni u kojem slučaju ne bi smjeli upisivati svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova

Važnu obavijest za sve svoje klijente objavila je Privredna banka Zagreb.

Na svom Facebook profilu stavljena je obavijest u kojoj upozoravaju da se šire lažne e-mail poruke banke.

“Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d.”, stoji u početku.

Netko se pod njihovim imenom lažno predstavlja i šalje mailove.

“Lažne poruke dolaze od pošiljatelja „Privredna banka Zagreb “, za subject/predmet/naziv imaju: „Važna obavijest: Vaša PBZ Business sesija je potekla“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana s Privrednom bankom Zagreb.
Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite”, stoji u obavijesti.

Podsjećaju svoje klijente što nikako ne smiju napraviti kada im stigne takav mail.

“Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova”, zaključuju u objavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari