I HRVATSKA IMA ADUTE

Nijemci napravili listu zemalja koje su najbolje za život u mirovini: Pogledajte gdje je tu Hrvatska

Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

U analizu su uključeni faktori kao što su troškovi života, cijene nekretnina, sigurnost, životni vijek i zdravstvena zaštita

Sve više njemačkih umirovljenika odlučuje se preseliti u inozemstvo, a njemački mediji kreirali su listu zemljama u kojima umirovljenici mogu provesti bezbrižnu mirovinu, piše Fenix magazin.

U analizu su uključeni faktori kao što su troškovi života, cijene nekretnina, sigurnost, životni vijek i zdravstvena zaštita.

Na prvo mjesto smješten je Portugal koji se može pohvaliti kombinacijom visoke sigurnosti i očekivanog životnog vijeka. Portugal ima puno sunca, prekrasnih plaža i relativno niske troškova života. Rezultat: 7,83 od 10 mogućih bodova.

Drugo mjesto dijele još dvije južnoeuropske zemlje: Španjolska i Italija. Priuštiva zdravstvena zaštita, drugi najveći očekivani životni vijek u Europi nakon Švicarske, prvorazredna ljetovališta – sve su to argumenti koji Španjolsku čine posebno privlačnom za umirovljenike.

U top 10 i Hrvatska

Italija, s druge strane, bilježi sporiji tempo života. Talijani svjesno odvajaju vrijeme za “dolce far niente” kada ne rade ništa i uživaju u društvu uz kavu. Uostalom, Italija ima najveći udio starijih od 65 godina u cijeloj Europi. Ostvaruje 7,31 od 10 mogućih bodova.

Ostatak liste dakle čine Grčka (6,7/10), Bugarska (6,39/10), Francuska (5,53/10), Slovenija (5,36/10), Hrvatska (5,35/10) koja je na osmom mjestu, Malta (5,35/10) i Irska (5,15/10), prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari