'NIJE SVE U NOVCU'

Video | Nikola je 15 godina u Austriji, ali…: ‘Vraćam se natrag. Obitelj mi je rekla: Ti nisi normalan’

A nakon 15 godina, Nikola se s obiteji vraća u Hrvatsku

A kakav je život Hrvata u Austriji donosi RTL-ova reporterka koja se nalazi u Grazu gdje je razgovarala s Nikolom Jankovićem, arhitektom.

Kako gledaju Austrijanci ovdje na radnike?

“Istina je, tko radi, može i zaraditi. Stvar je u tome da se jako puno radi. Na vas se gleda kao na kapitalističku mašinu da radi za firmu. Ima i dobrih i loših poslodavaca, kako si tko izabere. Puno radimo, ali financijska sigurnost nam je na nivou”.

Možete li si priuštiti sve ove popratne aktivnosti, kultune aktivnosti, restorane…?

“Možemo si priušiti kulturne sadržaje i izlete, primjerice u Sloveniju, Mađarsku, Njemačku i to radimo preko vkenda jer se preko tjedna baš puno, puno radi”.

Srce uvijek vuče doma

Nikola u Grazu živi sa suprugom i kćeri, a na putu je i još jedno dijete.

“Kći ne ide u vrtić, trebala bi krenuti najesen. Imamo tu velike probleme s vrtićem. Nedostaje jako puno odgajatelja. Odgajatelji koji su za to kvalificirani odlučuju se za drugačiji posao ili za drugačiju vrstu zarade. To je stresan posao, i biraju sebi bolje poslove”, objasnio je Nikola

A nakon 15 godina, Nikola se s obiteji vraća u Hrvatsku. “Nije sve u novcu. Zbog profesionalnih i obiteljskih nekih razloga odlučili smo se vratiti. Mislim da si možemu tu neku financijsku stabilnost osigurati i u Hrvatskoj. Srce uvijek vuče doma gdje god bili”, dodao je.

A onda je otkrio i što mu je obitelj rekla kada je odlučio vratiti se u Hrvatsku: ‘Ti nisi normalan’, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari