NIZ DETALJA Blaženka Divjak objasnila kako će funkcionirati online nastava: ‘Može se dobiti ukor, kao i u školi’

Idi na originalni članak
FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Škola na 3. programu počinje u ponedjeljak u osam ujutro, a na Sportskoj TV imaju digitalne materijale

Oglas

Ministrica Blaženka Divjak održala je virtualni sastanak s više od 1200 ravnatelja hrvatskih škola. Obratila se javnosti oko detalja vezanih uz online nastavu koja počinje od ponedjeljka, 16. ožujka.

“U dva tjedna smo u pogon stavili sustav koji danas pokriva oko pola milijuna ljudi, što je zaista pionirski poduhvat. Očekujem da pored inovativnosti i brzine I nužnu disciplinu i suradnju, strpljenje kada naiđemo na probleme, očekujem i solidarnost. Neće biti lako”, rekla je Divjak.

Škola na 3. programu počinje u ponedjeljak u osam ujutro, a na Sportskoj TV imaju digitalne materijale za predmetnu nastavu i za srednje škole.

U Istarskoj županiji kreću virtualne učionice, a u ostalim županijama od srijede, 18. ožujka. Pravila ponašanja vrijedit će kao i u školi.

“Ako netko od učenika objavi neprimjereni sadržaj, može dobiti ukor kao da je u razredu”, istaknula je Divjak i apelirala na roditelje da ih na to upozore:

“Bit će teškoća po putu, servisi padaju, veze će pucati, mi ćemo se snaći u tim situacijama i pripremamo rezervne opcije za sve. Ovo je izvanredna situacija, nitko ne očekuje da stvari funkcioniraju savršeno, ali će funkcionirati.”

Vijesti.hr

Exit mobile version