'AKO PUTUJETE U HRVATSKU'

Njemačko ministarstvo upozorilo svoje turiste u Hrvatskoj na opasnosti: ‘Prije posjeta restoranima provjerite cijene’

Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Turiste su upozorili da čuvaju svoj osobne i dragocjene stvari posebno u zračnim lukama, kolodvorima i trgovačkim ulicama u Zagrebu te obalnim gradovima

Njemačko Ministartsvo vanjskih poslova upozorilo je svoje građane koji planiraju ljeto provesti u Hrvatskoj, piše Feniks magazin. Upoznali su ih s važnim informacijama o carini i zdravstvu, a pisali su i o prirodi, klimi i sigurnosti u našoj zemlji.

Piše da u nekim područjima još uvijek postoji opasnost od mina u nekim područjima te da se homoseksualnost poštuje zakonom. Ipak, dodaju, ono još uvijek nije prihvaćeno u nekim dijelovima društva, a pogotovo izvan većih gradova i turističkih područja.

Iz Mainistartsva vanjskih poslova u Njemačkoj kazali su i da je ulični kriminal u Hrvatskoj vrlo nizak, a rijetki su nasilni zločini.

Preporučuje se bezgotovinsko plaćanje

“Sitni kriminal, kao što su džeparenje i imovinski kriminal, događa se uglavnom u turističkim zonama, kao i u Zagrebu noću, na Glavnom kolodvoru i u obližnjem podzemnom trgovačkom centru na autobusnom kolodvoru. Krađe se najčešće događaju provalama u automobile na plaži. Sigurno pohranite novac, osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu i druge važne dokumente i napravite kopije za hitne slučajeve. Ako je moguće, plaćajte bezgotovinsko ili nosite samo gotovinu koja vam je potrebna za taj dan”, navode iz Ministarstva.

Turiste su upozorili da čuvaju svoj osobne i dragocijene stvari posebno u zračnim lukama, na kolodvorima i u trgovačkim ulicama u Zagrebu te obalnim gradovima. Automobile, savjetuju, najbolje je ostaviti na čuvanim parkiralištima ili kampovima, a turiste se moli da ne noće na benzinskim postajama i parkiralištima na autocestama.

Njemačko Ministarstvo svoje građane upozorilo je da prije posjeta restoranima provjere cijene.

“Budite skeptični prema nepoznatim e-mailovima, telefonskim pozivima, dobitnim objavama, ponudama i zahtjevima za pomoć od navodnih poznanika. Nemojte iznositi nikakve podatke o sebi, već se uvjerite sami ako je potrebno ili kontaktirajte policiju”, stoji u informacijama za putovanje u Hrvatsku, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari