DOKAZ DA NEMAJU SMISLA

Nova apsurdnost mjera: Teretana radi jer je prijavljena kao centar za mršavljenje

Foto: Unsplash

Kažu da nije neka navala, ali i da nisu bili zatvoreni jer se pridržavaju mjera – svaka osoba mora najaviti dolazak, a maksimalno tri “vježbača” smiju biti u istom periodu

Tijekom vikenda i jučerašnjeg dana svi su novinari, korisnici društvenih mreža, ugostitelji, vlasnici teretana i svi ostali “zakinuti” mjerama komentirali kako epidemiološke zabrane koje su na snazi do 31. siječnja, još jednom, nemaju smisla.

Građani se, dok traje ovaj “slabi lockdown”, skupljaju na skijalištima, sanjkalištima i u toplicama diljem Hrvatske. Na cijelu situaciju osvrnuo se i ministar Davor Božinović koji je, uz puno zamuckivanja, rekao:

“Mogu vam reći da inspektori civilne zaštite provode nadzore u posljednjim tjednima. Nemamo takvih potvrda. Vidio sam i ja jutros na portalima te fotografije, međutim zatražit ćemo informacije. Moguće je od početka uvođenja mjera da se potraži rupa u propisanom. Međutim, ne bih stvarao oko toga problem. Znam na što želite ukazati – neke aktivnosti su dopuštene, neke nisu”.

Teretana kao centar za mršavljenje 

Portal Dalmacija Danas pronašao je još jedan primjer uvrnutih mjera, a ovaj put riječ je o fitness centru. Naime, jedna teretana upisana je kao centar za mršavljenje, a svaka osoba mora upisati i najaviti svoj termin dolaska. Upravo je taj portal kontaktirao vlasnika koji je rekao:

“Mi nikad nismo bili zatvoreni zbog odluke Stožera jer nismo klasična teretana. Registrirani smo kao salon za mršavljenje, funkcioniramo kao obrt, pa ne spadamo pod odluku nacionalnog Stožera. Cijelo vrijeme se pridržavamo mjera, u jednom terminu mogu biti maksimalno tri osobe. Ima zainteresiranih, nije sad neka velika navala, to ne mogu reći, ali imamo klijente s kojima dogovaramo termine u skladu s propisima”, kazao je vlasnik studija za mršavljenje, ne teretane.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views