OBJAVIO BOŽINOVIĆ

Nova pravila na granicama: U Hrvatsku se iz EU bez testa može samo iz zelene zone

Idi na originalni članak
Ilustracija Srecko Niketic/Pixsell

Podsjetio da je u ovom trenutku jedino zeleno područje u EU otok Fasta u Finskoj

Oglas

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović predstavio je na sjednici Vlade nova pravila na granici kod ulaska u Hrvatsku.

“Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU u Hrvatsku, ne trebaju PCR test niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku”, kazao je Božinović, ali i podsjetio da je u ovom trenutku jedino zeleno područje u EU otok Fasta u Finskoj.

“Svi ostali putnici koji dolaze iz EU moraju predočiti negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili se PCR testirati pod dolasku u Hrvatsku i biti u samoizolaciji do dolaska negativnog rezultata testa”, rekao je Božinović o novom pravilu na granici u Hrvatskoj. Nabrojao je i tko je izuzet iz tog pravila.

“Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti u Hrvatsku bez nekih uvjeta, između ostalog i negativnog PCR testa”, kazao je Božinović.  (Vijesti.hr)

U se iz EU bez testa na koronu može ući samo ako dolazite iz zelene zone, prema karti #ECDC.
Svi ostali putnici koji dolaze iz trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili će se testirati pri dolasku i biti u samoizolaciju do dospijeća nalaza.

 

Exit mobile version