NOVE APLIKACIJE HZZO-u i CARNetu: Zahvaljujući aplikaciji eNovorođenče, nema majci da se rodiš a da te sustav mimoiđe!

Foto: Ilustracija

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) predala je, u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, tri aplikativna rješenja ciljanim korisnicima i to Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) i CARNetu, koji će od sada voditi brigu o predmetnim aplikativnim rješenjima.

Zahvaljujući dvama novim internet rješenjima zdravstveni će osiguranici lakše obavljati administrativne poslove vezane uz HZZO, a treći sustav će doprinijeti razvoju informatičke pismenosti i popularizirati e-učenje, priopćili su iz HAKOM-a a prenosi Hina.

Aplikacija eNovorođenče (HZZO) povezuje informatički sustav bolnice (rodilišta), nacionalnog zdravstvenog sustava (CEZIH), nacionalnog sustava obveznog zdravstvenog osiguranja (ZOROH) sa sustavima Ministarstva uprave, osiguravajući točnost i brzinu pri prijavi svakog novorođenog djeteta.

Aplikacija Programske e-usluge Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) zamišljena je s ciljem smanjenja administrativnih aktivnosti koje pružatelji zdravstvenih usluga moraju svakodnevno obavljati prema HZZO-u, a kako bi u najvećoj mogućoj mjeri povećali vrijeme posvećeno pacijentu i kakvoći zdravstvenih usluga.

Bit će zanimljvo čuti, poučeni dosadašnjim iskustvima, kako će zdravstveni radnici prokomentirati mogućnosti ove aplikacije.

Isporučena je i Web aplikacija za izradu digitalnih nastavnih materijala (CARNet), a sustav će doprinijeti razvoju informatičke pismenosti i popularizirati e-učenje, a dio nastavnika posredno potaknuti na korištenje sustava za udaljeno učenje.

Ne možemo odoljeti a da ne ponovimo prethodnu rečenicu. Bit će zanimljvo čuti, poučeni dosadašnjim iskustvima, kako će prosvjetni radnici prokomentirati mogućnosti ove aplikacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari