NOVE APLIKACIJE HZZO-u i CARNetu: Zahvaljujući aplikaciji eNovorođenče, nema majci da se rodiš a da te sustav mimoiđe!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) predala je, u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, tri aplikativna rješenja ciljanim korisnicima i to Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) i CARNetu, koji će od sada voditi brigu o predmetnim aplikativnim rješenjima.

Oglas

Zahvaljujući dvama novim internet rješenjima zdravstveni će osiguranici lakše obavljati administrativne poslove vezane uz HZZO, a treći sustav će doprinijeti razvoju informatičke pismenosti i popularizirati e-učenje, priopćili su iz HAKOM-a a prenosi Hina.

Aplikacija eNovorođenče (HZZO) povezuje informatički sustav bolnice (rodilišta), nacionalnog zdravstvenog sustava (CEZIH), nacionalnog sustava obveznog zdravstvenog osiguranja (ZOROH) sa sustavima Ministarstva uprave, osiguravajući točnost i brzinu pri prijavi svakog novorođenog djeteta.

Aplikacija Programske e-usluge Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) zamišljena je s ciljem smanjenja administrativnih aktivnosti koje pružatelji zdravstvenih usluga moraju svakodnevno obavljati prema HZZO-u, a kako bi u najvećoj mogućoj mjeri povećali vrijeme posvećeno pacijentu i kakvoći zdravstvenih usluga.

Bit će zanimljvo čuti, poučeni dosadašnjim iskustvima, kako će zdravstveni radnici prokomentirati mogućnosti ove aplikacije.

Isporučena je i Web aplikacija za izradu digitalnih nastavnih materijala (CARNet), a sustav će doprinijeti razvoju informatičke pismenosti i popularizirati e-učenje, a dio nastavnika posredno potaknuti na korištenje sustava za udaljeno učenje.

Ne možemo odoljeti a da ne ponovimo prethodnu rečenicu. Bit će zanimljvo čuti, poučeni dosadašnjim iskustvima, kako će prosvjetni radnici prokomentirati mogućnosti ove aplikacije.

Exit mobile version