JASNO K'O SEMAFOR

Novi ministar Davor Filipović naredio kolegama: Obavezno me potpisujte s ‘izv. prof. dr. sc’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar gospodarstva Davor Filipović poslao je dopis djelatnicima u kojem ih je obavijestio da je njegova titula izv. prof. dr. sc.

Novi ministar gospodarstva Davor Filipović pozdravio je svoje nove kolege te im napomenuo kako mu se ubuduće trebaju obraćati.

Kako zaposlenici ministarstva ubuduće ne bi imali dvojbe, Glavno tajništvo Ministarstva svojim je djelatnicima ovih dana poslalo i službenu obavijest u kojoj stoji da će titula ispred službenog potpisa novog ministra biti izv. prof. dr. sc..

Može i dva posla

“Obavještavam vas kako će službeni potpis ministra biti izv. prof. dr. sc. Davor Filipović te molim da sukladno tome dostavljate akte na potpis”, stoji u dopisu koji je odaslan po Ministarstvu, a brzo nakon toga ista mu je titula dodijeljena i na službenim stranicama Ministarstva.

Ministar Filipović, čini se, tako je kao dio svoje službene titule odlučio zadržati i zvanje koje ima zahvaljujući činjenici da radi na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, a Jutarnji list doznaje da je Filipović odlučio tamo ostati u radnom odnosu usprkos činjenici da je postao državni dužnosnik.

Naime, kako su potvrdili u Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, Filipović je još prošlog tjedna Povjerenstvu dostavio dopis kojim traži mišljenje smije li, usprkos tome da je postao državni dužnosnik i ministar, nastaviti obavljati posao izvanrednog profesora na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu na kojemu je zaposlen od lipnja 2019. i na kojemu bi, prema onome što je pisao Povjerenstvu, nastavio raditi najviše do osam sati tjedno.

Povjerenstvo dalo zeleno svjetlo

“Povjerenstvo je reklo da se radi o edukativnoj djelatnosti koja je dopuštena, što znači da mu je potvrđeno kako nema nikakvih prepreka da zadrži posao izvanrednog profesora, a o čemu zapravo nije bilo niti potrebno tražiti mišljenje Povjerenstva”, potvrdili su Jutarnjem listu.

Filipović je ovog tjedna zatražio i još jedno mišljenje, a to je smije li nastaviti iznajmljivati stan u privatnom vlasništvu, veličine 72 četvorna metra, na temelju ugovora koji je još 2009. sklopio sa Saborom, ali se po tom pitanju Povjerenstvo još nije sastalo, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views