VREMENSKA PROGNOZA

Novi nalet zime stiže u cijelu Hrvatsku; Snijeg će danas padati i na riječkom području?

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon kratkog predaha od oborina, oko podneva kreće nova oborinska epizoda u većem dijelu Primorja i Dalmacije.

U zaobalju, Lici i Gorkom kotaru počet će novi snijeg. Bit će osjetno hladnije, uz slabu do umjerenu buru.

Poslijepodne se susnježica i snijeg očekuju uglavnom i u južnijim predjelima središnje Hrvatske. Na sjeverozapadu će sasvim izostati. Temperatura će biti osjetno niža, uz sjeverac maksimalno od 2 °C do 4 °C.

U gorju će se do kraja dana skupiti novih 10 do 20 centimetara. Uz obalu će padati kiša, a u središnjoj Istri i riječkom zaleđu moguća je i susnježica i snijeg. Bit će hladno, oko 0 °C u gorju, od 5 °C do 8 °C na obali. Dojam hladnoće pojačavat će vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru koja će navečer pod Velebitom imati olujne udare.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne sve oblačnije. Prema večeri se duž Posavine i u slavonskom gorju, navečer moguće i sjevernije, očekuje snijeg i novih par centimetara. Najviša temperatura će na istoku biti oko 4°C. Uz sjeverac, bit će prilično hladno.

U Dalmaciji će popodne biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, na jugu uz grmljavinu. U sjevernijoj unutrašnjosti očekuje se snijeg uz stvaranje tanjeg pokrivača. No, nije isključeno lepršanje pahulja i uz obalu. Unatoč jakom jugu, potom oštru u okretanju na zapadne i sjeverozapadne smjerove, bit će hladno, od 8 °C do 10°C. U zaobalju hladnih oko 3°C, pišu Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari