7 KM OD PETRINJE

Novi potresi zatresli okolicu Petrinje: ”Užas! Ionako skačemo iz kreveta na svaki zvuk…”

Foto: EMSC

Seizmološka služba rano ujutro izvijestila je o umjerenom potresu magnitude 3,2 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje

„Noćas, 2. veljače 2021. godine u 2:43 seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 7 kilometara južno od Petrinje“, objavljeno je na službenim stranicama.

„Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice“, dodaje se u obavijesti Seizmološke službe pri Geofizičkom odsjeku PMF-a.

“3-4 sek je treslo dosta jako”, “Bome zdrmalo pošteno probudio me”, “Užasno”, “Petrinja osjetila… kratak udar…”, “Petrinja, kao grmljavina se čulo, al bome i drmnulo malo :(“, “Dobro se osjetio. Prvo je zatutnjalo, potom udar i lagano zatreslo krevet. Osjećaj da još neko vrijeme čujem grmljavinu kako se udaljava”, “Petrinja. Baš se jako osjetilo. Iskočili smo iz kreveta…”, “Užas, tresli se prozori”, “Treslo. Grmilo. Ali postali smo lagano flegma već….. Nažalost”, “Jako trešenje, zdrmalo nas iz kreveta. Katastrofa. Bio je i oko 1:09h jedan sličan kojeg nema nigdje upisanog! Zanimljivo”, samo su neki od komentara građana na stranici Emsc-csem.org.

EMSC je javio da je bio jedan slabiji potres magnitude 1,1 prema Richteru 57 kilometara sjeveroistočno od Zagreba, te jedan magnitude 2,4 prema Richteru 25 kilometara zapadno od Siska. na dubini od 15 kilometara, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari