ZBOG PRILOGA IZ RTL DIREKTA

Novinarka Derifaj dobila Željku Markić na sudu: ‘Nakon 7 godina mrcvarenja gotovo je! Nisam je klevetala nego radila svoj posao!’

Screenshot RTL

Danka Derifaj u svom je prilogu otvarala pitanja: Kako je moguće da Željka Markić, najveća hrvatska zagovornica obitelji i rađanja posluje s proizvođačima kontraceptiva. Zbog toga je Markić tužila novinarku za klevetu. Ali klevete nije bilo

Novinarka Danka Derifaj objavila je na društvenim mrežama da je Županijski sud u Zagrebu presudio u njezinu korist u slučaju tužbe koju je protiv nje podignula Željka Markić zbog priloga emitiranog u RTL Direktu.

“Dobila sam Markićku! Drugostupanjski sud u ponovljenom postupku je potvrdio oslobađajuću presudu u moju korist. Nisam je klevetala nego radila svoj posao, pravomoćno je! Nakon sedam godina mrcvarenja, gotovo je. Kolegice i kolege, prenesite molim vas ovu informaciju. Jadranka Sloković me obranila i zaslužuje sve čestitke. Rado će dati izjavu”, napisala je Derifaj na svom Facebooku.

Podsjetimo, u svibnju 2016., u Direktu je emitiran prilog o pozadini inicijative Hod za Život.

Danka Derifaj u toj priči otvarala je pitanja: Kako je moguće da Željka Markić, najveća hrvatska zagovornica obitelji i rađanja posluje s proizvođačima kontraceptiva. Zbog toga je Markić tužila novinarku za klevetu. Ali klevete nije bilo.

Derifaj je još u svibnju 2021. godine prvi put oslobođena krivnje u ovom postupku. “Gospođa Željka Markić koja javno zagovara isključivo izrazito konzervativne stavove, privatno pak surađuje s tvrtkama koje u svom asortimanu proizvode i abortivna sredstva”, rekla je tada novinarka.

No, nakon što je Markić uložila žalbu, Županijski sud u Zagrebu je presudu ukinuo i vratio slučaj na ponovno suđenje. U veljači prošle godine stigla je nova oslobađajuća presuda na koju se Markić žalila jer u svibnju ove godine nastupila bi zastara kaznenog progona, a Markić je tijekom cijelog procesa tvrdila da njezina tvrtka nije imala nikakve veze s kontracepcijskim i abortivnim sredstvima.

“Prikazana sam upravo suprotno od stavova koje sam zagovarala u javnosti”, govorila je, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari