NOVINARKA KOJA JE DIGLA ZEMLJU NA NOGE: ‘Nije istina da nisam pokušala provjeriti informaciju’

Idi na originalni članak

Predsjednica nije na Pantovčaku pokazivala nikakve snimke Boži Petrovu – tvrde iz njezina Ureda. Isto tvrde i u MOST-u, ali ne negiraju da snimka postoji niti činjenicu da su ponoćne surete s tadašnjim premijerom Milanovićem imali neki njihovi članovi što su im i sami priznali. Je li taj pokušaj razbijanja MOST-a pravi razlog naglom okretanju leđa SDP-u i sastavljanju vlasti s Domoljubnom koalicijom?

Oglas

Tog, 22. prosinca Božo Petrov na konzultacije je stigao sam, navodno u pogrešnom terminu, a izašao vidno uzrujan.

Je li, kao što to tvrdi kolumnistica Jutarnjeg Jelena Lovrić, na Pantovčaku upravo bio vidio snimku nekih Mostovaca kako usred noći ulaze u vladu Zorana Milanovića?

U Mostu tvrde nije! Grmoja kaže da su za snimku znali već i prije. No, ili Grmoja ili njegov stranački šef Petrov onda ne govore istinu, jer na dan konstituiranja Sabora, tjedan dana nakon konzultacija, Petrov kaže da nije znao ni za kakve razgovore Milanovića s Mostovcima.

“Konkretno, za razgovore u četiri oka nisam znao. Da sam znao da su kontaktirani to sam jasno i rekao”, rekao je 28.12.2015. čelnik Mosta.

Iz Ureda predsjednice sve demantiraju, i traže ispriku Jutarnjeg lista koji za sada ne želi ništa komentirati.

Kolumnistica nam u telefonskom razgovoru kaže kako nije točno da informaciju nije pokušala provjeriti, no i da nam ne može reći ništa osim toga.

Ako je istina da Ured predsjednice ima snimku iz Vlade, tvrdi stručnjak za sigurnost, to bi u pitanje dovelo rad tajnih službi i ministarstva unutarnjih poslova.

“Što bi značilo da je taj materijal bio dostavljen izvan svih procedura. Naravno da je sada i na ministru Orepiću da danas – sutra formira jedno povjerenstvo”, kaže stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

Da postoji snimka, prije nekih mjesec dana prvi je izjavio sam Milanović, a svojedobno je rekao i da je razgovarao s pojedinim Mostovcima u svom uredu.

No baš zato što je informaciju pustio sam MIlanović, u Domoljubnoj koaliciji tvrde – moguće je da je to samo probni balon.

“Za takvu informaciju koju vi kažete ja nikad nisam čuo. Bojim se da je to samo jedna od niza dezinformacija i patki koje žele stvoriti kaos u hrvatskom političkom životu”, uvjeren je predsjednik Sabora Željko Reiner.

“Ne mogu biti neozbiljan i neodgovoran, potpredsjednik sam Sabora i ne mogu komentirati informacije koje nisu provjerene i davati svoj sud”, poručuje potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš.

Sud bi, kako se čini, ipak na kraju trebalo dati neko povjerenstvo Ministarstva unutarnjih poslova.
Amela Čilić

Exit mobile version