NOVINARKA KOJA JE DIGLA ZEMLJU NA NOGE: ‘Nije istina da nisam pokušala provjeriti informaciju’

Predsjednica nije na Pantovčaku pokazivala nikakve snimke Boži Petrovu – tvrde iz njezina Ureda. Isto tvrde i u MOST-u, ali ne negiraju da snimka postoji niti činjenicu da su ponoćne surete s tadašnjim premijerom Milanovićem imali neki njihovi članovi što su im i sami priznali. Je li taj pokušaj razbijanja MOST-a pravi razlog naglom okretanju leđa SDP-u i sastavljanju vlasti s Domoljubnom koalicijom?

Tog, 22. prosinca Božo Petrov na konzultacije je stigao sam, navodno u pogrešnom terminu, a izašao vidno uzrujan.

Je li, kao što to tvrdi kolumnistica Jutarnjeg Jelena Lovrić, na Pantovčaku upravo bio vidio snimku nekih Mostovaca kako usred noći ulaze u vladu Zorana Milanovića?

U Mostu tvrde nije! Grmoja kaže da su za snimku znali već i prije. No, ili Grmoja ili njegov stranački šef Petrov onda ne govore istinu, jer na dan konstituiranja Sabora, tjedan dana nakon konzultacija, Petrov kaže da nije znao ni za kakve razgovore Milanovića s Mostovcima.

“Konkretno, za razgovore u četiri oka nisam znao. Da sam znao da su kontaktirani to sam jasno i rekao”, rekao je 28.12.2015. čelnik Mosta.

Iz Ureda predsjednice sve demantiraju, i traže ispriku Jutarnjeg lista koji za sada ne želi ništa komentirati.

Kolumnistica nam u telefonskom razgovoru kaže kako nije točno da informaciju nije pokušala provjeriti, no i da nam ne može reći ništa osim toga.

Ako je istina da Ured predsjednice ima snimku iz Vlade, tvrdi stručnjak za sigurnost, to bi u pitanje dovelo rad tajnih službi i ministarstva unutarnjih poslova.

“Što bi značilo da je taj materijal bio dostavljen izvan svih procedura. Naravno da je sada i na ministru Orepiću da danas – sutra formira jedno povjerenstvo”, kaže stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

Da postoji snimka, prije nekih mjesec dana prvi je izjavio sam Milanović, a svojedobno je rekao i da je razgovarao s pojedinim Mostovcima u svom uredu.

No baš zato što je informaciju pustio sam MIlanović, u Domoljubnoj koaliciji tvrde – moguće je da je to samo probni balon.

“Za takvu informaciju koju vi kažete ja nikad nisam čuo. Bojim se da je to samo jedna od niza dezinformacija i patki koje žele stvoriti kaos u hrvatskom političkom životu”, uvjeren je predsjednik Sabora Željko Reiner.

“Ne mogu biti neozbiljan i neodgovoran, potpredsjednik sam Sabora i ne mogu komentirati informacije koje nisu provjerene i davati svoj sud”, poručuje potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš.

Sud bi, kako se čini, ipak na kraju trebalo dati neko povjerenstvo Ministarstva unutarnjih poslova.
Amela Čilić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja