NOVOSTI ZA KUPCE RABLJENIH Marić najavio ukidanje poreza na automobile i uvođenje pristojbe: ‘Bit će jeftiniji’

Foto: Ilustracija

Visina upravne pristojbe utvrđivat će se prema starosti vozila i snazi motora, dok je osnovica za sadašnji porez vrijednost automobila

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u ponedjeljak da će nova procedura vezana uz kupoprodaju rabljenih automobila biti jednostavnija od sadašnje, a najavio je i da će naknada koja bi se za to plaćala biti nešto povoljnija od sadašnjeg poreza, donosi Večernji list.

Izmjenama poreznih propisa, ističe Marić, znatno će se pojednostaviti procedura kupoprodaje automobila. Naime, danas je proces takav da građanin koji kupuje rabljeni automobil mora rješavati birokratske stvari na čak tri lokacije – kod javnog bilježnika, u Poreznoj upravi i u policiji.

“Ukida se porez, a uvodi upravna pristojba koja se plaća prilikom jednog jedinog posjeta policijskoj upravi. Znači, tri aktivnosti koje smo do sada imali pojednostavljujemo jednom”, izjavio je Marić.

Visina upravne pristojbe utvrđivat će se prema starosti vozila i snazi motora, dok je osnovica za sadašnji porez vrijednost automobila.

“Taj porez potpuno se ukida, a upravna pristojba, prema kalkulacijama koje smo mi napravili, s obzirom na to da će neke druge pristojbe također biti ukinute, zapravo bi za građane trebala značiti čak i pojeftinjenje, a nikako poskupljenje, kao što se do sada spominjalo, kao i to da se uvodi nekakav novi namet”, objašnjava Marić.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari