KORONA SITUACIJA

O mogućem popuštanju mjera danas se raspravljalo i na sjednici Stožera, evo što o tome misli Božinović

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Danas se na sjednici Stožera raspravljalo, osim o aktualnom epidemiološkom stanju i cjepivu, i o mogućem popuštanju mjera

Na konkretno pitanje razmišlja li se o popuštanju, postrožavanju mjera Božinović je rekao: “U ovom trenutku naše brojke jesu nešto bolje, ali analizirajući našu situaciju i šire u Europi, vidimo naznake nečega što se već ponegdje naziva i trećim valom epidemije. Mnoge zemlje ulaze u novi lockdown, mi ćemo pažljivo pratiti sve trendove kako bi izbjegli sličan razvoj u Hrvatskoj.

Nekoliko elemenata koje ozbiljno uzimamo u obzir, to su europska iskustva s nekim popuštanjima u posljednje vrijeme, tu je i pojava novog soja korone, koji se otkriva u sve većem broju članica, i nije isključeno da će prije ili kasnije biti otkriven u Hrvatskoj”.

Također je naglasio kako se moraju popratiti efekti novih događaja kao što su potres u Sisačko-moslavačkoj županiji, Božić i Nova godina.

“Još nije bilo razgovora o popuštanju mjera unutar Stožera”, rekao je Božinović.

Na upit kako napreduje istraživanje oko novog soja u Hrvatskoj Markotić je rekla: “Za sada nismo našli povezane mutacije. Jedan dio uzoraka se još testira. To je rad više timova, analize su sveobuhvatne, ne bismo htjeli izlijetati s poluinformacijama, čim dobijemo sve potrebne informacije izaći ćemo s njima u javnost”.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari