NAJNOVIJI PODACI

Objavljena nova koronakarta Europe, pogledajte kako stoji Hrvatska

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je ažuriranu kartu Europe. Na ovotjednoj karti cijela Hrvatska je u zelenoj zoni.

U zelenom su i okolne zemlje, kao i većina Europe. Bitan izuzetak su Španjolska i Portugal koji su većinom u crvenoj zoni koja označava najvišu incidenciju.

ECDC kartu ažurira svakog tjedna koristeći podatke od četvrtka u 23:59. Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom testirane populacije.

ECDC je europska agencija sa sjedištem u Stockholmu, a njene covid-karte pokazatelj su i za turiste je li sigurno ići na neku destinaciju.

Zadrži li se Hrvatska u zelenoj zoni, djelatnici u turizmu smatraju da bismo do kraja sezone mogli biti mnogo bliže rekordnoj 2019. nego što se očekivalo.

VIDEO DANA:

“Hrvatska je sigurna destinacija i velika je potražnja jer je vlada napravila sve preduvjete da Hrvatska bude sigurna i na nama je da očuvamo tu situaciju, da se ponašamo odgovorno, poštujemo epidemiološke mjere, zadržimo dobre brojke koje imamo”, rekla je u srijedu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodavši kako je pred nama jedna od najboljih mogućih sezona za vrijeme covida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari