NAJNOVIJI PODACI

Objavljena nova koronakarta Europe, pogledajte kako stoji Hrvatska

Idi na originalni članak

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je ažuriranu kartu Europe. Na ovotjednoj karti cijela Hrvatska je u zelenoj zoni.

Oglas

U zelenom su i okolne zemlje, kao i većina Europe. Bitan izuzetak su Španjolska i Portugal koji su većinom u crvenoj zoni koja označava najvišu incidenciju.

ECDC kartu ažurira svakog tjedna koristeći podatke od četvrtka u 23:59. Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom testirane populacije.

ECDC je europska agencija sa sjedištem u Stockholmu, a njene covid-karte pokazatelj su i za turiste je li sigurno ići na neku destinaciju.

Zadrži li se Hrvatska u zelenoj zoni, djelatnici u turizmu smatraju da bismo do kraja sezone mogli biti mnogo bliže rekordnoj 2019. nego što se očekivalo.

VIDEO DANA:

“Hrvatska je sigurna destinacija i velika je potražnja jer je vlada napravila sve preduvjete da Hrvatska bude sigurna i na nama je da očuvamo tu situaciju, da se ponašamo odgovorno, poštujemo epidemiološke mjere, zadržimo dobre brojke koje imamo”, rekla je u srijedu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodavši kako je pred nama jedna od najboljih mogućih sezona za vrijeme covida.

Exit mobile version