OLUPINA NA 4000 METARA DUBINE

Objavljene nikad viđene snimke Titanika! Toliko su detaljne da se vide i neotvorene boce šampanjca

BBC video Screenshot

Iza fotografija dostupnih danas stoji oko 200 sati detaljnog pregledavanja olupine na kojem je radio tim stacioniran na posebnom brodu. Uzeli su više od 700 tisuća fotografija pomoću kojih je izrađena 3D rekonstrukcija

Nove fotografije Titanika, u punoj veličini, objavljene su od strane tvrtke koja radi na dokumentarcu o samoj nesreći, a koje, daju najdetaljniji pogled na sam brod koji leži na dnu Atlantika na dubini od skoro 4000 metara.

Kako prenosi BBC, korištena je 3D tehnologija pa je olupina vidljiva toliko čisto da djeluje kako uopće nije potopljena, a detalji na snimkama su nevjerojatni.

Na istima je vidljivo i da se brod prepolovio na dva dijela, a tako leži i položen na dnu oceana. Između prednjeg i stražnjeg dijela broda je oko 800 metara praznog prostora pokrivenog doduše krhotinama.

Iza fotografija dostupnih danas stoji oko 200 sati detaljnog pregledavanja olupine na kojem je radio tim stacioniran na posebnom brodu. Uzeli su više od 700 tisuća fotografija pomoću kojih je izrađena 3D rekonstrukcija.

Brodski pramac je prekriven hrđom koja je odmah prepoznatljiva iako je brod potonuo prije sto godina, a od krme je ostala samo kaotična nakupina metala. Vidljive su i krhotine koje čine kipovi, metalne dekoracija samog broda kao i neotvorene boce šampanjca. Jako je puno i osobnih stvari putnika kao recimo cipele koje su ostale zauvijek zarobljene na morskom dnu.

Stručnjaci smatraju da će nove snimke itekako pospješiti istragu same nesreće i sudara broda s ledenjakom, prenosi RTL Danas.hr.

Fotografije pogledajte ovdje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari