GLASOVI 25 000 ISPITANIKA

Objavljeno tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u sektoru trgovine

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U istraživanju koje je provedeno tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u sektoru trgovine na veliko i malo, otkrilo je osamnaesto po redu istraživanje koje provodi MojPosao. U istraživanju provedenom tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika.

Kako bi dobili što bolji pregled i tvrtkama omogućili bolji uvid u konkurenciju, tvrtke su podijeljene prema primarnoj djelatnosti prema NKD klasifikaciji. Obzirom da je zapošljavanje u sezoni još uvijek vruća tema izdvojene su samo one tvrtke kojima je primarna djelatnost G – Trgovina na veliko i malo.

Kada se u obzir uzmu samo ispitanici koji su birali tvrtke iz djelatnosti trgovine na veliko i malo, poredak najpoželjnijih 10 izgleda ovako: na prvom mjestu je dm-drogerie markt koji je dobio gotovo polovicu bodova. Na drugom mjestu je LIDL Hrvatska s 13% bodova te Müller trgovina Zagreb s 9% bodova.

Kada se gleda samo broj ljudi koji je glasao za neku tvrtku, bez obzira na koje mjesto ju je stavio, ispada da bi za dm-drogerie markt radilo 63% ispitanika od onih koji su naveli tvrtku iz djelatnosti trgovine, pišu RTL Vijesti

.

Foto: Moj posao

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari