Obustavljena je potraga za malenom Dankom. Istraga krenula u drugom smjeru?

Foto: Screenshot X/Facebook. Montaža: Net.hr

Policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, prenose beogradski mediji.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, , piše Danas.hr.

Kurir doznaje da su dosadašnji rezultati potrage pokazali na novi smjer u kojem ide istraga.

“Obustavljena je pretraga terena gdje je djevojčica nestala, ali je intenziviran rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude nađeno”, rekao je izvor za Kurir.

Policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, prenose beogradski mediji.

“U potrazi za Dankom, čiji je nestanak jučer prijavljen, u proteklih 27 sati sudjelovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova – Žandarmerija, Policija opće nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava Bor, kao i Gorska služba spašavanja i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva”, priopćili su iz policije.

Dankin djed već je ranije izrazio sumnju da je njegova unuka oteta, rekao je za Blic. . Nije mu jasno kako toliki broj ljudi je ne može naći. Najviše se boji jer je blizu bugarska granica.

“Do bugarske granice može se stići novim putem za 45 minuta, najviše sat vremena”, rekao je. Cijelu potragu pogoršavali su i loši vremenski uvjeti.

Oglasio se vlasnik auta sa snimke

Na društvenim mrežama proširila se snimka s kamere kuće u blizini mjesta gdje je nestala mala Danka. Na snimci se vidi kako prolazi svjetlo plavi Fiat Punto u 13.47 sati u utorak u vrijeme nestanka djevojčice, ali policija nije ništa sumnjivo uočila na snimci.

Mještanin Banjskog polja i njihov susjed, čiji je auto snimljen, rekao je za Alo da je vidio djevojčicu kako ide kod susjeda i nastavio voziti. Dalje nikoga nije vidio,

Potvrdio je da je bila sama u dvorištu susjeda. Potvrdio je da je na snimci njegov Punto, Otišao je do trgovine i vozio je majku do autobusne stanice. Policija ga nije ispitivala, ali kaže da će rado dati izjavu. ne poznaje roditelje djevojčice, ali je poznavao njihovog dedu.

Vlasnica kuće s koje je dobivena snimka ispričala je za Kurir da je postavila nadzorne kamere prije mjesec dana zbog sigurnosti, a i zbog toga jer se bavi turizmom. Inače je naselje mirno i sigurno. Živi tu već 30 godina i nikada nije bilo problema.

Vlasnica kamere otkrila detalje

“Sad je ispalo dobro što sam ugradila kameru jer može pomoći u istrazi”, rekla je.

“Na snimci se vidi da je majka s djecom prešla ulicu, Deset minuta kasnije prošao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policija”, rekla je i dodala da više ništa ne smije govoriti da ne bi ugrozila istragu.

Podsjetimo, djevojčica Danka iz Bora nestala je u utorak oko 13.45 sati u naselju Banjsko polje.

Potraga za nestalim djetetom još traje. Svi nadležni su na terenu i intenzivno se radi na njenom pronalasku.

U potragu za dvogodišnjom djevojčicom uključili su se forenzičari i pripadnici beogradske kriminalističke policije. Dankin djed kaže da su zahvalni svima koji sudjeluju u potrazi, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari