Očajna žedna koala zaustavila bicikliste tražeći vodu: ‘Popela se na moj bicikl i popila svu našu vodu’

Foto: Screenshot / 7news.com.au / Anna Heusler

Gotovo 30 posto koala nestalo je u požarima pogođenim područjima New South Walesa

Očajna koala pateći na vrućinama koje prelaze 40 stupnjeva Celzija na jugu Australije prišla je bez straha skupini biciklista i prihvatila ponuđene boce s vodom, prenose lokalni mediji.

Biciklisti nedaleko Adelaidea zaustavili su se kad su vidjeli koalu na sredini ceste i ona im je bez straha prišla čim su stali te se činilo da traži vodu, kazala je Anna Heusler za 7news.com.au u petak, prenosi Hina.

“Naravno da smo stali jer smo je željeli maknuti s ceste”, rekla je.

“Stala sam s biciklom i ona mi je odmah prišla, dosta brzo za koalu, dala sam joj vodu iz svih naših boca i ona se čak i popela na moj bicikl”.

“Nitko od nas nije tako nešto nikad dosad vidio”, dodala je.

Požari bjesne tjednima australskim jugom i istočnom obalom i rezultirali su smrću najmanje 2000 koala, pokazala je parlamentarna istraga u prosincu.

Životinje su uginule ili u požarima ili zbog manjka hrane i vode, prema predsjedniku saveza za očuvanje šuma i ekologu Dailanu Pughu.

Australska ministrica okoliša Sussan Ley kazala je da je do 30 posto koala nestalo u požarima pogođenim područjima New South Walesa.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F7NewsAustralia%2Fposts%2F3357366377606865&width=500″ width=”500″ height=”487″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari