TORTURA MALOLJETNIKA

Video | Očevi pretučenih dječaka: ‘Našao sam sina krvavog i razbijenog. Nešto što roditelj nikada ne želi vidjeti’

Maskirana skupina mjesecima terorizira Dugo Selo

Ničim izazvana maskirana grupa napala je i pretukla dječaka koji je u subotu navečer s prijateljicom sjedio ispred osnovne škole u Dugom Selu.

U kolovozu su pak pretukli još dvojicu dječaka. Roditelji tvrde da je to ista banda koja mjesecima terorizira vršnjake, ali i ostale stanovnike, izvještava Kristina Čirjak za RTL.hr.

Za RTL govore očevi žrtava, a prema Pravilniku o zaštiti maloljetnika, štitimo njihov identitet.

“Zatekao sam ga onako kako ni jedan roditelj ne želi svoje dijete vidjeti, krvavog, razbijene arkade iz koje rikti krv, natečene vilice, čeljusti, strganih naočala i preplašenog i u šoku”, ispričao je jedan od očeva napadnutog djeteta.

Jesi li kršten, zašto imaš dugu kosu, navijaš li za Dinamo. Bila su to samo neka od pitanja ekipe koja se skrila kapuljačama i marama preko lica. A tortura je započela nakon što je 15-godišnjak rekao da nema cigaretu jer ne puši.

“Moj sin je u tom momentu pokušao nazvati mene, jedan od napadača mu je istrgnuo mobitel i dobio je šakom u glavu, pao je na pod i počelo je cipelarenje od strane tri napadača, dok su dvojica to snimala”, kazao je otac.

Razbijene arkade i oka odvezen je u bolnicu. Zadobio je frakturu obje čeljusti.

“Meni se javio cijeli niz roditelja sa sličnim iskustvom s istom bandom navijača gdje djeca završe prebijena kada daju neki krivi odgovor. To se događa sustavno nekoliko mjesec”, nastavlja otac napadnutog dječaka.

Krajem kolovoza u Dugom Selu na gotovo isti način napadnuta su još dvojica dječaka. Što se dogodilo priča nam otac jednog od njih:

“Pitali su ih imaju li cigareta, moj sin i taj dečko su odgovorili da nemaju i poslije toga je krenula verbalno napadanje na njih, i poslije su ih pretukli i obojica su završila u bolnici”.

Kontaktirali su kažu sve nadležne institucije i do danas su bez konkretnih odgovora. Uvjeren je da se radi o istim napadačima.

“Nakon što smo sve to prijavili nadležnima oni su se počeli svakodnevno okupljati ispred kuće u kojoj živi moja supruga sa sinom”, rekao je jedan od očeva.

U Centru za socijalnu skrb Dugo Selo kažu da su jutros upoznati sa slučajem od vikenda, a premlaćivanje koje se dogodilo krajem kolovoza policija im je prijavila tek prije tjedan dana. Ravnateljica Centra kaže da nisu grad slučaj jer oni nemaju puno prijava.

“Ja vam govorim da imamo jedno saznanje o fizičkom nasilju, ovo što vidimo iz medija će biti drugo”, kazala je Nada Petković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Dugo Selo.

U policiji vezano za premlaćivanje ispred škole tvrde da su poduzeli sve radnje kako bi pronašli počinitelje, a za slučaj iz kolovoza kažu:

“Policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Tjelesna ozljeda’ protiv četvorice maloljetnika starosti od 14 do 16 godina podnijeli kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, Odjelu za mladež”.

Roditelj se za svoju djecu boje.

“Ajmo napraviti nešto da nam se ne ponovi slučaj Luka Ritz i da se zbog neke cigarete ne dogodi ono najgore”, rekao je jedan od očeva.

“Dobio sam 500-tinjak poruka, a ono što smo utvrdili da ima jedno 30-ak sličnih napada”, kazao je otac napadnutog djeteta.

Pravobraniteljica za djecu je zatražila izvješća policije o tim slučajevima i poručuje da će pratit postupanja nadležnih institucija, izvještava Kristina Čirjak za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari