PODUZETNICI, OPREZ!

Od 1. srpnja haraju porezna i carinska inspekcija: Najviše će ciljati Jadran

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Cilj nadzornih aktivnosti je otkrivanje poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzorne aktivnosti od 1. srpnja 2022. godine na cijelom području Republike Hrvatske, i to s posebnim naglaskom na jadransku obalu, otoke i područje Grada Zagreba, izvijestila je na svojim stranicama Porezna uprava.

S obzirom na to da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate podaci o fiskaliziranim računima, nadzorne aktivnosti provodit će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika.

Cilj nadzornih aktivnosti je otkrivanje poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te zaštita i omogućavanje nesmetanog poslovanja urednim poreznim obveznicima. U okviru pojačanih nadzornih aktivnosti provodit će se postupci praćenja izdavanja računa i evidentiranja prometa (snimanje prometa) kao i postupci nadzora fiskalizacije.

“Napominjemo kako građani za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu ovdje​ mogu provjeriti ispravnost računa putem QR kod-a, putem SMS-a na broj 611547 ili račune dostaviti u Poreznu upravu”, upozorili su iz porezne.​

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views